Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 17.07.2015. 14:50

Krčki sajam - Lovrečeva u kolovozu!

Od 8. do 10. kolovoza 2015. na Krku možete naći najkvalitetnije izvorne gastro proizvode kojima je teško odoljeti, ali i otputovati u srednji vijek i renesansu!

  • 177
  • 11
  • 0

Od 8. do 10. kolovoza 2015. na Krku možete naći najkvalitetnije izvorne gastro proizvode kojima je teško odoljeti, ali i otputovati u srednji vijek i renesansu!

Krčki sajam ili Lovrečeva povijesni je trodnevni spektakl s nizom različitih zbivanjima na nekoliko pozornica i bogatom sajmenom ponudom. Manifestacija je započela 1524. godine kao sajmeno događanje na kojem su europski trgovci prodavali svoju robu, da bi s vremenom stasala u turističku atrakciju koju, sredinom kolovoza, posjećuju mnogobrojni turisti svih generacija.

Gotovo pet stoljeća održava se ova manifestacija u kojoj se tri dana u gradu Krku susreću na jedinstven način bogata krčka povijest i krčka sadašnjost.

Zašto se Krčki sajam ne propušta? Jer se na jednom mjestu mogu naći najkvalitetniji izvorni gastro proizvodi kojima je teško odoljeti - krčki sir, pršut, maslinova ulja, likeri, šurlice i nazobilazna žlahtina. Program na Kamplinu vratit će vas u prošla vremena sve do dana Knezova krčkih Frankopana. Grad Krk će se u ta tri dana pretvoriti u veliku pozornicu na kojoj će se izmjenjivati programi za sve ukuse i uzraste.

Krčki sajam se ne propušta!

Na Trgu Kamplin vas očekuje mistično putovanje u doba srednjeg vijeka i renesanse kroz koje će vas voditi knezovi krčki Frankopani, krčki vitezovi, streličari, trgovci, a u glazbu srednjeg vijeka odvesti će vas Grupa 433 svojim mističnim glazbeno scenskim nastupom te ansambl za ranu glazbu Forfaiz iz Zagreba. Stare narodne pjesme izvesti će vokalna skupina Bona Forma iz Krka i riječka vokalna skupina Putokaz. Četvrtu godinu zaredom svoje će noževe ukrstiti sudionici jedinstvenog turnira - natjecanja u ručnom rezanju pršuta. Sukobit će se međusobno ekipe medijskih kuća, ali i iskusni ugostitelji.

Krčki pršut i sir, maslinovo ulje, vino, krčka janjetina i šurlice - tek je dio onoga što će se moći okusiti tijekom trodnevnog sajma. Naravno, tu su i neizostavne domaće rakije, proizvodi od smokava, te tradicionalni specijaliteti koje su jeli i stari Krčani.


Tagovi

Krk Krčki sajam Renesansa Srednji vijek Lovrečeva Gastro proizvodi Ručno rezanje Pršut Vino Glazbeni nastupi Janjetina Šurlice Sir Maslinovo ulje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]