Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Renesanski festival
  • 27.07.2017. 19:00

Kopriva i eliksiri na 10. Renesansnom festivalu

Jubilarni 10. Renesansni festival održat će se u Koprivnici od 24. do 27. kolovoza.

Foto: Facebook/Renesansni - Renaissance festival Koprivnica, Croatia
  • 640
  • 48
  • 0

Jubilarni 10. Renesansni festival održat će se u Koprivnici od 24. do 27. kolovoza. Glavna tema Renesansnog festivala ove će godine biti "Kopriva i eliksiri", a odnosit će se na njihove učinke na čovjekovo zdravlje, ljepotu, dugovječnost, libido i druge aspekte života. Posebni naglasak će biti na koprivi i proizvodima od nje, ali i drugom ljekovitom bilju i pripravcima.

Među izlagačima bit će uzgajivači ljekovitog bilja, aromaterapeuti, proizvođači zdrave hrane i dodataka prehrani, proizvođači prirodnih dijetetskih i kozmetičkih proizvoda te drugi obrti i udruge koji će vjerno prezentirati srednjovjekovnu učinkovitost ljekovitog bilja i pripravaka. Bit će tu i kuhara koji će na licu mjesta pripremati jela po srednjovjekovnim receptima, a pića karakteristična za kraj 15. i početkom 16. stoljeća, kao što su medovina, vino i pivo, posluživat će samo iz drvenih i lončarskih čaša i posuda.

Također, bit će predstavljen prvi parfem od koprive. Isprobavanjem njegova mirisa, predviđenom za 26.08. organizatori žele srušiti dosadašnji Guinnessov rekord u testiranju parfema koji trenutno drže Česi. Da bi se u tome uspjelo, potrebno je 1513 osoba. Zainteresirani za sudjelovanje i izlaganje na ovogodišnjem Renesansnom festivalu mogu se prijaviti na: tzg-koprivnica@kc.t-com.hr ili 048/621-433.

Foto: Facebook/Renesansni - Renaissance festival Koprivnica, Croatia


Tagovi

Renesansni festival Koprivnica Koprive Ljekovito bilje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]