Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija 2014.
  • 02.08.2014. 08:00

Konji bijelci - slavonska tradicija

U Babinoj Gredi je po 34. put održana manifestacija "Konji Bijelci" u sklopu koje su organizirana brojna natjecanja, a ukupni pobjednik manifestacije je Krešimir Petričević

  • 123
  • 7
  • 0

U Babinoj Gredi, 26. i 27. srpnja održana je 34. manifestacija "Konji bijelci" pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije, općine Babina Greda te Hrvatskih šuma d.d. Zagreb. Tradicionalno, ova se manifestacija održava svake godine u lipnju, no ove je godine, iz solidarnosti sa stanovnicima poplavljenih područja, odgođena te se održala u ovom srpanjskom terminu. Inače, u posljednjih 34 godine koliko traje tradicija održavanja ove manifestacije, nije bilo prekida u održavanju.

U sklopu manifestacije, osim brojnih tematskih natjecanja, pokaznu vježbu prikaza nacionalne i županijske zastave izveli su članovi DVD-a Babina Greda, dok su mlađi članovi KUD-a, Mijat Stojanović izveli igrokaz Bać Roka i did Tunja iz Otoka.

Mjestom je prošla i svečana povorka svatovskih zaprega, a od ukupno 28 svatovskih kola prvonagrađena je zaprega Gorana Babića. U kategoriji vezanje repa pobijedio je Adam Stojanović kojem je za ovaj zadatak trebalo 14,13 sekundi. Pobjeda u sklapanju kola i vožnji na paliji pripala je dvojcu Krešimiru Petričeviću i Đuri Majiću koji su kola sklopili za 40,13 sekundi dok im je za vožnju na paliji trebalo 22,72 sekunde. U uprezanju kola najbolje su se snašli Marko Sekulić i Mihael Tandarić odradivši ovaj zadatak za 88,53 sekunde. Najbrži u teklićkom jahanju bio je Adam Dorić iz Slavonskog Broda sa rezultatom od 22,69 sekundi.

Na kraju je proglašen i ukupni pobjednik 34. manifestacije "Konji bijelci 2014.", a ta je titula pripala Krešimiru Petričeviću iz Babine Grede.


Tagovi

Babina Greda Konji Bijelci Tradicija Manifestacija Hrvatske šume Tematska natjecanja Goran Babić Adam Stojanović Krešimir Petričević Marko Sekulić Đuro Majić Mihael Tandarić Adam Dorić Vožnja na paliji Kola Uprezanje konja