Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veterinarska znanost i struka
  • 02.10.2017. 20:00

Kongres veterinarskih stručnjaka u Zagrebu

Cilj kongresa jest na jednom mjestu okupiti veterinarske stručnjake praktičare, znanstvenike, nastavnike i studente veterine u ravnopravnoj diskusiji o bitnim temama moderne veterinarske struke.

Foto: Veterinarska znanost i struka/Facebook
  • 315
  • 23
  • 0

Sedmi put zaredom na Veterinarskom će se fakultetu od 05. do 07. listopada 2017. održati međunarodni znanstveno-stručni kongres ''Veterinarska znanost i struka''. Cilj kongresa jest na jednom mjestu okupiti veterinarske stručnjake praktičare, znanstvenike, nastavnike i studente veterine u ravnopravnoj diskusiji o bitnim temama moderne veterinarske struke.

Kao i dosad, kongres će biti podijeljen u pet sekcija: konji, male životinje, farmske životinje, veterinarsko javno zdravstvo i egzotične/divlje životinje i posvećen najnovijim dostignućima iz veterinarske medicine, te će okupiti znanstvenike i stručnjake iz zemlje i inozemstva.

Jedno zdravlje - One health

U ovogodišnjem izdanju kongresa novost će biti izlaganja mladih doktoranada na Danu doktorata koji će se po prvi put održati na Veterinarskom fakultetu, prema uzoru na strane fakultete.

S obzirom na iznimno važnu ulogu koju veterinarski stručnjaci imaju i u očuvanju ljudskog zdravlja te zdravlja zajednice, posebno održat će se predavanje pod nazivom "Jedno zdravlje - One health" namijenjenima široj javnosti, koja će se održati u subotu, 07.10.2017. od 12.30 h. Kroz globalnu inicijativu "Jedno zdravlje", koja potiče usku suradnju stručnjaka raznih profila u svrhu zaštite zdravlja ljudi, životinja i okoliša, želi se osvijestiti iznimno važna uloga veterinara u očuvanju javnoga zdravlja.

Stručnjaci Veterinarskoga fakulteta govorit će o mnogim aktualnim temama poput zoonoza, bolesti koje prelaze sa životinja na ljude (i obratno), pretilosti kod kućnih ljubimaca, rezistenciji na antibiotike te parazitima koji podjednako muče i vlasnike i njihove ljubimce. Tim će temama pokazati zašto je i kako veterinarska struka važna ne samo za zdravlje životinja nego i za zdravlje ljudi i okoliša.

Foto: Veterinarska znanost i struka/Facebook


Tagovi

Kongres Zagreb Veterinarski fakultet Veterinari Životinje Struka 2017 Jedno zdravlje


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P