Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 24.09.2015. 15:20

Kolinje i Sarmijada ispred Peveca!

Svake godine tradicionalno kolinje u Slavoniji počinje krajem studenog. Drugo javno Kolinje bi se održalo u subotu 28. studenoga 2015., kao cjelodnevna manifestacija.

  • 1.020
  • 29
  • 0

Drugo javno tradicionalno Kolinje koje će se održati u Pevecu 28. studenoga 2015. u Osijeku, na lokaciji ispred trgovačkog centra, okupit će ljubitelje slavonskog kolinja, a još više dobrih slavonskih tradicionalnih mesnih proizvoda i specijaliteta. Prikazat će se sve iz Pevecove ponude (za profesionalno, ali i domaće kućno kolinje). Želja je kupcima prikazati što sve mogu napraviti sa strojevima, uređajima i priborom koje Pevec nudi u svom velikom prodajnom asortimanu.

Sve za tradicionalno kolinje

Mesna industrija Ravlić pobrinula bi se za meso, potpalila bi kotlove za topljenje masti i pravljenje finih hrskavih čvaraka, podložila velike peke za slavonsku kotlovinu, a onda pripremila topove za kobasice.

U prodajnom prostoru Peveca bilo bi izloženo sve što može zatrebati na kolinju, od dobrih noževa, kuka i čengela, do mašina za mljevenje mesa. Bilo bi tu i kotlova i kotluša, kanti za mast, sprava za cijeđene čvaraka, a topova za kobasice. Naravno, sve to uz kušanje slavonskih specijaliteta.

Sarmijada - natjecanje u kuhanju sarme

20-tak je prijavljenih natjecatelja jer poznato je da bez dobre sarme u Slavoniji nema ni svadbe ni kirvaja. Glavna nagrada je veliki kotlić na nogarima Peveca, mesne delicije MI Ravlić i poklon paketi PAN-a i Šaframa. Komisija, koju čine master chef Plavog podruma i drugi znalci-gurmani, ocjenjivat će opći dojam uzorka, usklađenost sastojaka, strukturu presjeka te okus i aromu.


Tagovi

Kolinje Mesna industrija Ravlić Čvarci Kobasice Javno kolinje Pevec Kotlovi Pribor Strojevi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."