Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ocjenjivanje meda
  • 01.09.2015. 19:25

Koja je najbolja sortna vrsta meda?

Ocjenjivanje uzoraka prijavljenih na natjecanje obavit će se u skladu s Pravilnikom o kvaliteti meda, dok će fizikalno-kemijsku i mikroskopsku analizu prispjelih uzoraka obaviti Zavod za ispitivanje hrane i prehrane, PTF-a u Osijeku.

  • 296
  • 16
  • 0

U sklopu osječke manifestacije Dani meda u Hrvatskoj, koja će trajati od 02. do 04. listopada 2015. godine, održat će se ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Dane meda organizira Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Osijek u suorganizaciji s Hrvatskim pčelarskim savezom, Županijskim savezom pčelara Osječko-baranjske županije, Gradom Osijekom, Osječko-baranjskom županijom te Prehrambeno tehnološkim fakultetom u Osijeku, kao znanstvenom institucijom.

Ocjenjivanje sortnih vrsta meda i pakovina meda

U sklopu manifestacije održati će se 20. ocjenjivanje kvalitetnih sortnih vrsta meda iz cijele Hrvatske i 14. ocjenjivanja pakovina meda i proizvoda na bazi meda po slijedećim kategorijama:

  • pakiranja meda,
  • pakiranje pića koja se proizvode s medom i od meda,
  • pakiranje proizvoda koji služe za poboljšanje zdravlja koji su proizvedeni od meda ili drugih pčelinjih proizvoda i suvenira te
  • 11. ocjenjivanje kvalitete pića od meda i na bazi meda.

Uzorke za ocjenjivanje potrebno je dostaviti najkasnije do 07. rujna 2015. godine na adresu: HGK Županijska komora Osijek, Odsjek za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo 31000 Osijek, Europske avenije 13.

Trošak analize meda je 250 kuna

Na natjecanje se mogu prijaviti svi zainteresirani pčelari i pčelarske organizacije koje se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda. Zainteresirani natjecatelji trebaju dostaviti dvije staklenke meda po 450 grama i jednu staklenku od 900 grama za svaki uzorak meda s kojim se žele natjecati. Na svakoj staklenci mora biti napisano ime i prezime pčelara ili naziv organizacije koja se natječe, OIB, točna adresa, vrsta meda, godina proizvodnje, naznaka lokaliteta s kojeg med potječe kao i veterinarski broj punionice meda, ukoliko je pčelar ima.

U svrhu troškova analize meda, natjecatelji moraju za svaki prijavljeni uzorak uplatiti iznos od 250,00 kuna. Nakon ocjenjivanja i obrade ocjenjivačkih listića, najbolje ocijenjenim medovima dodijeliti će se priznanja i nagrade koje će biti dodijeljene na završnoj svečanosti 03. listopada 2015. godine.

Detalje natječaja i program Dana meda možete pogledati ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Dani meda Osijek Sortne vrste meda Pčelinji proizvodi Pakovine meda Pića od meda Poboljšanje zdravlja Suveniri Županijska komora Osijek Pčelari Pčelarske organizacije Staklenka meda Analiza meda Završna svečanost


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]