• EENECO Bronze Label Project
  • 15.10.2013. 10:06

Klaster poljomehanizacije na studijskom putovanju u Danskoj

Prilikom prezentacija naglasak je stavljen na inteligentnu poljoprivredu, biomasu te na moguću proizvodnu kooperaciju između članica ABP-a i Klastera poljomehanizacije

  • 339
  • 40
  • 0

Direktor Klastera poljomehanizacije Željko Erkapić obavio je studijsko putovanja unutar SEENECO projekta posjetivši Agro Business Park (ABP) u Tjeleu u Danskoj od 26. do 27. Rujna 2013. ABP je danski klaster koji je izvrsno strukturiran u smislu umrežavanja poslovnog, akademskog i državnog sektora stvarajući tzv. triple helix.

U okviru posjeta ABP-u Klasteru poljomehanizacije predstavljen je njegov dio INBIOM (Innovation Network for Biomass) koji je nositelj brončanog odličja poput njega. Bogati dvodnevni program omogućio je predstavljanje najnovijih dostignuća u poljoprivrednoj proizvodnji i tretiranju biološkog otpada.

Prilikom ovih prezentacija naglasak je stavljen na inteligentnu poljoprivredu, biomasu kao značajan izvor energije u smislu energetske učinkovitosti i ekološke održivosti te na moguću proizvodnu kooperaciju između članica ABP-a i Klastera poljomehanizacije.

Značajan cilj studijskog putovanja bio je i obnavljanje zajedničke suradnje u mogućim zajedničkim projektima financiranih iz EU fondova.


Tagovi

SEENECO projekt Agro Business Park Danska Brončano odličje Biomasa Kooperacija


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Eko vina Kabola Na istarskom imanju Kabola u Kanedolu pored Momjana završena je još jedna berba. Ber... Pročitaj cijelu bilješku »