Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tradicijska manifestacija
  • 14.09.2015. 14:45

Kakva je Jesen u Lici?

17. po redu Jesen u LicI održava se od 2. do 4. listopada od 10:00 do 19:00 sati na Trgu Stjepana Radića u Gospiću, a ulaz je slobodan.

  • 208
  • 17
  • 0

Jesen u Lici je tradicijska manifestacija koja se održava u Gospiću, prvog vikenda u listopadu. Ovogodišnja 17. po redu Jesen u LicI održava se od 2. do 4. listopada od 10:00 do 19:00 sati na Trgu Stjepana Radića u Gospiću, a ulaz je slobodan.

U autentičnoj atmosferi brojni posjetitelji će imati prigodu čuti izvornu narodnu pjesmu, ples ličkog kraja i nastupe kulturno-umjetničkih društava županije, ali i vidjeti izradu proizvoda od gline, bukare, tamburice, pletenje košari, predenje vune.

Proizvodi ličkih gospodarstava

Na Jeseni u Lici se predstavljaju proizvodi malih poljoprivrednih gospodarstava (proizvodi od mlijeka, pekmeza, meda, sokova, vina, kolača, sira), malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode te na taj način čuvaju tradiciju ličkog kraja.

300-tinjak izlagača izlaže isključivo vlastite proizvode tako da posjetitelji mogu iz prve ruke dobiti informacije o načinu pripreme proizvoda, kako se čuvaju i gdje se mogu kupiti. Na Izložbi sudjeluju i izlagači iz svih dijelova Hrvatske koji izlažu autohtone poljoprivredne, prehrambene, ili ukrasne proizvode karakteristične za podneblje iz kojeg dolaze. Izložba je prerasla u veliku manifestaciju prepoznatu izvan granica Županije, te od 2004. godine Jesen u Lici ima i međunarodni karakter, obzirom na prisustvo izlagača iz BiH, Mađarske, Srbije i Slovenije.


Tagovi

Jesen u Lici Lička manifestacija Proizvodi OPG


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dok željno iščekujemo početak još jednog proljetnog sajma u Gudovcu još malo fotografija iz arhive 😊
#gudovac2024