Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 6
  • 04.11.2016. 12:00

Kako će mali OPG realizirati svoj poslovni plan?

Održane radionice za podmjeru 6.3. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava" u Osijeku"

Foto: ruralni.razvoj.hr
  • 3.618
  • 367
  • 0

Djelatnici Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju održali su 27. listopada 2016. godine u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Osijeku, radionice vezane uz podmjeru 6.3. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava", javlja ruralnirazvoj.hr.

Radionice su bile namijenjene korisnicima kojima je izdana Odluka o dodjeli sredstava te im predstoji realizacija ciljeva iz poslovnog plana. Ujedno, sudionici radionice bili su i članovi Lokalnih akcijskih grupa te predstavnici konzultantskih tvrtki kojima su teme bile značajne.

Korisnici podmjere, odnosno sudionici radionice dobili su vrijedne informacije od kolega iz Agencije za plaćanja koji se tiču faze popunjavanja Zahtjeva za isplatu te same realizacije projekta, kupnja opreme i mehanizacije te ispunjavanja aktivnosti i označavanja ulaganja iz poslovnog plana.

Porezni aspekti poslovanja OPG-a, obrta

Osim toga, vrlo zanimljiva i poučna bila je prezentacija porezne savjetnice, gđe. Miljenke Cutvarić, koja je ukazala na porezni aspekt poslovanja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i trgovačkih društava nakon što postanu korisnici mjere/podmjere iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Osim navedenih radionica u Osijeku, djelatnici Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju i Agencije za plaćanja održali su radionice u Rijeci i Bjelovaru, 24. i 25. listopada te predstoji još održavanje istih u Splitu, Gospiću i Zagrebu. Više informacija možete pronaći ovdje.

U nastavku možete preuzeti prezentacije s održanih radionica.

Foto: ruralni.razvoj.hr


Dokumenti


Tagovi

Mjera 6 Radionice LAG


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]