Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroRocks
  • 04.10.2022. 21:15
  • Osječko-baranjska, Osijek

Kako će izgledati poljoprivreda budućnosti? Konferencija AgroRocks dat će odgovor

Prijenos konferencije AgroRocks 2022 bit će dostupan na YouTube kanalu Agrokluba, 14.10. s početkom od 10 sati

Foto: AK
  • 1.418
  • 85
  • 2

Sljedećeg petka, 14.10., Osijek će ugostiti konferenciju o novim tehnologijama u agraru, AgroRocks 2022. Prijenos iste bit će dostupan na YouTube kanalu Agrokluba, s početkom od 10 sati.

Program će se sastojati od predavanja i niza panela koji će se baviti temama internetske infrastrukture ruralnih područja, digitalizacijom javne uprave, uređajima nove generacije te programskim rješenjima.

Uvodnim će predavanjem Matija Žulj iz tvrtke Agrivi ukazati na pitanja budućnosti agrara, dok će paneli u nastavku tražiti odgovore izazova digitalne transformacije domaće proizvodnje hrane.

Konferenciju će otvoriti ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a najavljen je dolazak gradonačelnika Grada Osijeka Ivana Radića, župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića, te ravnateljice HAPIH-a Darje Sokolić koji će pozdraviti okupljene poljoprivrednike, poduzetnike, znanstvenike i predstavnike javne uprave.

Panel #Infrastruktura

Kada će ruralni prostor u potpunosti biti pokriven brzim internetom? Koji su naredni koraci digitalizacije javne uprave? Hoće li biti posebnih mjera ruralnog razvoja (i natječaja) za ulaganja u digitalizaciju? Samo su neka od pitanja na koje će odgovore ponuditi panelisti Bernard Gršić (Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva), Željka Gudelj-Velaga (Ministarstvo poljoprivrede), Plamenko Barišić (King ICT), Tonko Obuljen (HAKOM), Božena Osvadić (Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU) i Zvjezdana Blažić (Geja savjetovanje).

Panel #Hardware

Gube li poljoprivrednici kontrolu nad vlastitim traktorima? Hoće li strojevi nove generacije u potpunosti zamijeniti ljude? Kada će IoT rješenja naći širu primjenu u agraru? Jesmo li spremni za dronove, satelite i autonomne alate? Na ove će teme raspravljati Alojzije Jerković (Jerković), Nikola Brebrić (HT), Antun Vujić (APPRRR), Pavao Matić (Novocommerce International), Ivan Plaščak (FAZOS) i Tomislav Brlošić (AgroCrnica).

Panel #Software

Hoće li blockchain tehnologija podići razinu povjerenja kada je hrana u pitanju? Kakve online alate trebaju današnji i budući poljoprivrednici? Hoće li digitalizacija agrara otvoriti i pitanja potencijalnog hakiranja ove strateške grane ekonomije? Uoči Svjetskog dana hrane odgovore će potražiti Darja Sokolić (HAPIH), Matija Žulj (Agrivi), Damir Podhorski (Escape studio), Tino Prosenik (Gruntek), Ivana Rendulić Jelušić (Alti Agro) i Sergej Lugović (Vesela Motika).

Panelima će ravnati Leticija Hrenković (Agroklub), Katarina Horvat (HORKA komunikacije) i Mia Biberović (Netokracija).

Organizatori ovog okupljanja dionika digitalizacije agrara su informacijski sustav Agroklub i Društvo agrarnih novinara Hrvatske uz podršku Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, a pokrovitelji su tvrtke Jerković d.o.o., King ICT, Novocommerce international d.o.o. i ENNA energia naturalis. Medijski pokrovitelj konferencije AgroRocks 2022 je Netokracija, tehnološki online magazin. Konferencija je sufinancirana sredstvima Programa ruralnog razvoja RH.


Fotoprilog


Tagovi

AgroRocks Konferencija Osijek SportHouse


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

AgroRocks

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr