• Floraart
  • 17.03.2021. 08:50
  • Grad Zagreb, Zagreb

Jubilarni, 55. Floraart u svibnju na jezeru Bundek!

Ukoliko ne dođe do znatnog pogoršanja vezano uz situaciju s koronavirusom, Floraart se neće bitno razlikovati u odnosu na prijašnje godine, najavljuju organizatori.

Foto: Marinko Petković
  • 824
  • 523
  • 0

Ljubitelji prirode i cvijeća, nakon prošlogodišnje pauze, konačno će doći na svoje. Zagrebačko jezero Bundek se ponovo pretvara u raskošnu i mirisnu cvjetnu oazu, jer su počele su pripreme za 55. Floraart!

Na više od 300 tisuća četvornih metara otvorenog prostora, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, posjetitelji će od 10. do 16. svibnja moći uživati u najvećem međunarodnom sajmu cvijeća u ovom dijelu Europe. 

Očekuje se više od 200 izlagača.

”Ukoliko ne dođe do znatnog pogoršanja vezano uz situaciju s koronavirusom, Floraart se neće bitno razlikovati u odnosu na prijašnje godine", poručuju iz organizacije.

Na vanjskom dijelu predstavljat će se biljni izlagači s lepezom vlastitih proizvoda te raznim cvjetnim instalacijama i prikazima idejnih rješenja u projektiranju manjih zelenih površina. Uz izbor najboljih u navedenim kategorijama u planu je i održavanje natjecanja "Hrvatski KUP florista" i "Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća".

Natjecanja florista i učenika bit će zatvoreno za javnost, ali će nakon ocjenjivanja biti izložena i moći će se pogledati kroz cijelo vrijeme trajanja izložbe.

Na zapadnom i istočnom otvorenom dijelu jezera Bundek organizirat će se bogata prodaja kaktusa, trajnica i cvijeća po pristupačnim cijenama. Važan dio izložbe bit će edukativni program na otvorenom prostoru kroz brojna predavanja i prezentacije

Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, a suorganizator je Grad Zagreb. 


Fotoprilog


Tagovi

Floraart Sajam cvijeća Bundek


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Radna akcija #MajaCelingCelic