• Dalmatina 2019.
  • 28.10.2019. 18:00
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Jubilarni, 10. Međunarodni pčelarski sajam Dalmatina 2019.

Na 60 štandova predstavit će se veliki broj izlagača pčelarskih proizvoda, pčelarske opreme i pribora iz RH i susjednih zemalja.

Foto: Pixabay/5239640
  • 569
  • 59
  • 0

Deseti međunarodni pčelarski sajam - Dalmatina 2019., održat će se u organizaciji Saveza pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije 10. i 11. studenog, 2019. u Splitu (hotel Zagreb, Duilovo). Na 60 štandova predstavit će se veliki broj izlagača pčelarskih proizvoda, pčelarske opreme i pribora iz RH i susjednih zemalja.

Prema najavama organizatora, očekuju se izlagači iz Poljske, BiH, Slovenije i Srbije te će se prezentirati dostignuća u proizvodnji izvornih hrvatskih pčelinjih proizvoda. Osim bogatog izložbeno – prodajnog prostora, održat će se kao i uvijek na sličnim manifestacijama stručno edukativni skup i svečana dodjela priznanja najbolje ocijenjenim pčelarima na natjecanju u kvaliteti meda.

Na ovogodišnjem sajmu će se upriličiti "Medni doručak“ od meda s hrvatskih pčelinjaka, na kojemu će sudjelovati svi izlagači, posjetitelji dužnosnici te djeca osnovnih škola iz iz Otoka Dalmatinskog OŠ "Kamešnica“ i Hana - Obrovac Sinjski OŠ “Ivan Mažuranić“, koja će predstaviti i rad učeničkih zadruga.

Detaljan program događanja pogledajte ovdje


Tagovi

Dalmatina 2019 Pčelarski sajam Međunarodni sajam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).