Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce
  • 13.03.2017. 18:00

John Deere zadivio na Danima otvorenih vrata Novocommerce-a

Prošla se godina pokazala zasigurno kao godina oporavka kada govorimo o tržištu poljoprivredne mehanizacije u Hrvatskoj, a da je tome tako, svjedoči i marketing menadžerica tvrtke Novocommerce International d.o.o., Slobodanka Radić.

  • 6.908
  • 338
  • 0

Prošla se godina pokazala zasigurno kao godina oporavka kada govorimo o tržištu poljoprivredne mehanizacije u Hrvatskoj, a da je tome tako, svjedoči i marketing menadžerica tvrtke Novocommerce International d.o.o., Slobodanka Radić na Danima otvorenih vrata čija je posjećenost bila i više nego zadovoljavajuća.

John Deere, KUHN, Bednar, Fliegl, Pichon, Geringhoff i Zürn

Na samom početku, direktor NCI-a Thom Gady objasnio nam je sve o glavnoj djelatnosti tvrtke, prodaji traktora i priključne poljoprivredne mehanizacije, te ponosno istaknuo brendove (John Deere, KUHN, Bednar, Fliegl, Pichon, Geringhoff i Zürn) koje zastupaju na hrvatskom tržištu. Pohvalio se tako i s dvije poslovnice, od kojih je jedna u Osijeku, a druga u Bjelovaru u okviru kojih zapošljava 50 zaposlenika.

Svaki mjesec ostvaruju prodaju - važno je imati dobru mehanizaciju

"Kada govorimo o učestalosti prodaje, možemo reći da svaki mjesec postižemo planirane vrijednosti. Uspješno smo završili 2016. godinu, u kojoj su poljoprivrednici upravo iz razloga zastarjele mehanizacije bili primorani kupovati strojeve, bez obzira imali poticaje iz EU ili ne", napominje Radić.

Tržište traktora se oporavlja

"Na žalost, prethodnih smo se godina suočavali s krizom prilikom koje je od 2012. do 2015.g. tržište bilo znatno manje, no sretni smo što se u ovo vrijeme tržište traktora oporavlja, te se upravo stoga nadamo da će i ova godina biti jednako dobra ili bolja od prethodne", priča Slobodanka Radić koja smatra kako je bitno imati dobar stroj, adekvatan gospodarstvu, odnosno površinama koje se obrađuju.

Komasacija će povećati prodaju traktora?

Upravo stoga, tvrdi ona, nekorektno je ponuditi gospodarstveniku koji obrađuje male površine "veliki stroj", zbog čega maksimalno izlaze u susret kupcima, dajući im pri tome korisne savjete.

Novocommerce strojevi

"Govorimo li o konjskim snagama, u Slavoniji se najbolje prodaju strojevi između 110 i 160 konjskih snaga", objašnjava Slobodanka koja se nada povećanju prodaje nakon provedene komasacije.

Novocommerce pruža podršku kupcima

Nakon što kupe stroj u Novocmmercu, poljoprivrednici imaju veliku podršku zahvaljujući iskusnom timu servisera koji u roku od 24 sata nakon poziva upućenog od strane kupaca, izlaze na teren, a kada govorimo o dostupnim rezervnim dijelovima, isti su dostupni u roku od 24-48 h. Upravo stoga, Novocommerce International ulijeva povjerenje kupcima.

Sezonski pregled strojeva

"Osim što prezentiramo nove proizvode i tehnologije (precizna poljoprivreda), tijekom zimskih mjeseci radimo zimsku inspekciju strojeva gdje nudimo kompletan pregled stroja po pristupačnim cijenama", dodaje Slobodanka.

Na Danima otvorenih vrata spajaju posjetitelje i strojeve

Kroz Dane otvorenih vrata, nastoje uputiti posjetitelje u novitete, te pokazati im rabljenu mehanizaciju te obrazložiti uvjete financiranja koje nude za strojeve u suradnji s UniCredit Leasingom. Ističu kako su ove godine premijerno prikazali novi John Deere traktor 5125R, te ponudili posjetiteljima probnu vožnju.

John Deere

Bogati izbor novih i rabljenih strojeva

Osim toga, osobito izdvajaju: KUHN Maxima 2 TI pneumatsku preciznu sijaćicu, KUHN "min-till" pneumatsku sijaćicu Espro 6000, Bednar FMT sjetvospremač Swifter 5, 6 i 8m, Bednar FMT podrivač Terraland TN 3000D Profi, Pichon TCI 24500 cisternu za gnojnicu, John Deere traktori 6MC i 6M s FT4 motorom, John Deere kombajn T660i i John Deere prskalicu M732.

Direktor NCI-a Thom Gady ističe poslovanje u Hrvatskoj

"S obzirom na to da smo preko 20 godina uspješno poslovali kao distributeri John Deere-a u Rumunjskoj, te zbog dobre financijske situacije, imali smo mogućnosti širiti se, a upravo nam je John Deere ponudio širenje na hrvatsko tržište, gdje su bile fluktuacije u prodaji količine strojeva, a upravo zbog sinergije koju imamo s našom sestrinskog firmom iz grupacije Monnoyeur, tvrtka Novocommerce International može izdržati takvo poslovanje.

Da se radi samo o hrvatskom tržištu, bilo bi nam jako teško izdržati tako veliki broj strojeva u našem dvorištu, ali upravo zbog grupacije koja nudi velike mogućnosti (imamo firmu i u Mađarskoj gdje imamo veliki logistički centar i određeni broj strojeva) uvijek imamo na raspolaganju stroj koji kupcima treba. Ponosni smo, dakle, što si možemo priuštiti stroj u svakom trenutku za svakog poljoprivrednika", priča direktor Gady kojemu teško pada što ne zna hrvatski jezik, ali se, unatoč tome, osjeća dobrodošlim i ostvaruje dobru komunikaciju kako s kolegama u uredu, tako i s poljoprivrednicima.


Fotoprilog


Tagovi

Thom Gady Novocommerce Slobodanka Radić John Deer Mehanizacija Traktor Dani otvorenih vrata Servis Mehanizacija u poljoprivredi


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Priroda je umjetnica sama po sebi, ali ne treba zanemariti ni kreativnost ljudi koji u njoj vide podlogu za svoja umjetnička djela. Bilo da se radi o zanimljivim instalacijama ili običnoj uličnoj umjetnosti, prizori poput ovih na fotografij... Više [+]