Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stručna predavanja
  • 05.10.2015. 08:10

Jesenska predavanja i razmjena sjemenja

Ovim predavanjem daje se doprinos Globalnom pokretu za slobodu sjemenja i akcijama koje se na svjetskoj razini obilježavaju od 02. do 16.10.2015.

  • 256
  • 10
  • 0

Današnja konvencionalna poljoprivreda jedan je od najvećih zagađivača današnjice. Postoje bolji, zdraviji, učinkoviti modeli koji mogu biti rješenje i za klimatske promjene i za ljudsko zdravlje, ali i zdravije društvo općenito. Takvim zdravim uzgojem hrane možemo riješiti velike probleme današnjice. Velike korporacije koje propagiraju GMO neće nahraniti svijet, iako agresivnim PR-om i velikim sredstvima koje ulažu u promidžbu svojih interesa i lobiranje dovode do toga da se u javnosti stvara pogrešna slika o toj opasnosti općenito za poljoprivredu i uzgoj hrane.

Podržati male lokalne ekološke proizvođače

Hrane ima dovoljno za 14 milijardi ljudi. Nju još uvijek, bez obzira na sve, proizvodi 70% malih farmera. No rješenje nije u kupnji češnjaka iz Kine, taman kad bi on bio uzgojen na ekološki način. Jer on prestaje biti ekološki s obzirom na zagađenje koje nastaje njegovim transportom do nas. Ono što mi kao potrošači možemo učiniti je podržati male lokalne ekološke proizvođače.

Svojom kupnjom donosimo odluku koga i što želimo podržati. Jedna od njih je - uzgoj vlastite hrane kad god je to moguće i gdje god je to moguće! Nakon predavanja Popravi tlo, nahrani planet i spasi svijet održat će se razmjena sjemenja. Pozivamo sve da donesu svoje domaće sjeme i da njegovom razmjenom i uzgojem u vlastitim vrtovima doprinesemo očuvanju biološke raznolikosti. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

Globalni pokret za slobodu sjemenja

Ovim predavanjem daje se doprinos Globalnom pokretu za slobodu sjemenja i akcijama koje se na svjetskoj razini obilježavaju od 02. do 16.10.2015. U tom razdoblju diljem svijeta, aktivisti, pojedinci i udruge će svojim akcijama, predavanjima, razmjenama sjemenja i slaviti naše sjeme, naše tlo, naš teritorij, raditi na stvaranju zemaljske demokracije koja se temelji na život tlu i živom sjemenju, zdravim zajednicama i živoj ekonomiji. Sva događanja su besplatna i otvorena za javnost.

Na razmjene sjemenja se pozivaju svi pojedinci i udruge koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti.

Raspored predavanja i razmjena sjemenja

  • 03.10.2015. (subota) u 10 sati u Varaždinu predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje Popravi tlo, nahrani planet i spasi svijet te razmjena domaćeg sjemenja u organizaciji udruge Gredica iz Varaždina. Predavanje i razmjena sjemenja održat će se u prostorima Centra za mlade grada Varaždina (bivši Dom željezničara), Kolodvorska 17. Predavanje počinje u 10 sati, a nakon predavanja, oko 11 sati počinje razmjena domaćeg sjemenja.

  • 07.10.2015. (srijeda) u 18 sati u Čakovcu predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje Popravi tlo, nahrani planet i spasi svijet te razmjena domaćeg sjemenja u organizaciji udruge Centar za mlade Čakovec (CEZAM) u Prostoru (Dr. Ivana Novaka 38, Stari hrast). Predavanje počinje u 18 sati, a nakon predavanja, oko 19 sati počinje razmjena domaćeg sjemenja.

  • 10.10.2015. (subota) u 9 sati u Čakovcu razmjena sjemenja

Razmjena sjemenja u organizaciji udruga Biovrt, a na kojoj će sudjelovati i članovi i članice ekološke udruge Duga. Mjesto održavanja: Čakovec, centar grada, u poslovnoj zgradi Millenium (kraj MTČ parkinga), na prvom katu.

  • 24.10.2015. (subota) u 10 sati u Zagrebu predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje Popravi tlo, nahrani planet i spasi svijet te razmjena domaćeg sjemenja u organizaciji udruge Vestigum, Rudeška 24 (s dvorišne strane) Zagreb - Vrbani. Predavanje počinje u 10 sati, a nakon predavanja, oko 11 sati počinje razmjena domaćeg sjemenja.

  • 29.10.2015. (četvrtak) u 18:00 sati u Lepoglavi predavanje i razmjena sjemenja

Predavanje pod nazivom Popravi tlo, nahrani planet i spasi svijet i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Ivana Belostenca Lepoglava, Hrvatskih pavlina 7 (u zgradi Turističko kulturno informativnog centra (TKIC) u centru Lepoglave). Predavanje počinje u 18 sati, a nakon predavanja, oko 19 sati počinje razmjena domaćeg sjemenja.

  • 04.11.2015. (srijeda)u 18 sati u Čakovcu predavanje

Predavanje Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke u organizaciji udruge Centar za mlade Čakovec (CEZAM) u Prostoru (Dr. Ivana Novaka 38, Stari hrast)

  • 02.12.2015. (srijeda)u 18 sati u Čakovcu predavanje

Predavanje Upoznajmo i očuvajmo životinjske saveznike u uzgoju zdrave hrane u organizaciji udruge Centar za mlade Čakovec (CEZAM) u Prostoru (Dr. Ivana Novaka 38, Stari hrast).


Tagovi

Jesenska predavanja Razmjena sjemena Spasi svijet Popravi tlo Čakovec Varaždin Zdravi uzgoj hrane


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]