Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 29.09.2014. 09:30

Jesen u Lici - promocija malih OPG-a

Manifestacija ima za cilj javnosti prestaviti mala poljoprivredna gospodarstva, ali i male poduzetnike kao i sve one koji proizvode razne proizvode čuvajući tradiciju ličkoga kraja

  • 422
  • 26
  • 0

U organizaciji Ličko-senjske županije i Razvojne agencije Ličko-senjske županije - LIRA te uz suorganizaciju Grada Gospića, od 03. do 05. listopada 2014. godine, na Trgu Stjepana Radića u Gospiću održat će se 16. po redu, Izložba tradicijskih proizvoda "Jesen u Lici".

Ove će godine, zbog iznimne zainteresiranosti, prvenstveno posjetitelja, ali i izlagača te organizatora i suorganizatora, manifestacija po prvi puta trajati tri dana. Osim izlagača iz Ličko-senjske županije, brojnim posjetiteljima predstavit će se i izlagači iz drugih županija ali i izvan granica Hrvatske. Međunarodnom štihu ove izložbe pridonijet će izlagači iz BiH, Slovenije, Vojvodine i Mađarske. Izvrsna je ovo prilika za predstavljanje brojnih domaćih i inozemnih proizvođača autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Cilj je predstaviti mala poljoprivredna gospodarstva

Manifestacija ima za cilj javnosti prestaviti mala poljoprivredna gospodarstva, ali i male poduzetnike kao i sve one koji proizvode razne proizvode čuvajući tradiciju ličkoga kraja. Budući da izlagači prodaju isključivo svoje proizvode, posjetitelji imaju priliku neposredno doznati sve željene informacije o proizvodima koje kupuju. Kako je izložba s vremenom prerasla županijske okvire, a potom i državne, izlagači koji dolaze iz drugih županija i zemalja izlažu autohtone poljoprivredne, prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode karakteristične za njihov kraj.

Na manifestaciji svake godine sudjeluju i brojne udruge, škole i ustanove predstavljajući svoje aktivosti pa će se i ove godine održati izložbe Hrvatskih šuma, ocjenjivanje, sira, meda i rakije, a po prvi puta u sklopu Jeseni u Lici, održat će se izložba ovaca Ličko-senjske županije.

Već tradicionalno, bit će upriličena i svečana dodjela nagrada najuspješnijim izlagačima na izložbi, dodjela nagrada TZ Grada Gospića - Zeleni cvijet, a za trodnevnu zabavu probrinut će se i brojna kulturno-umjetnička društva. Ova manifestacija zasigurno pruža dovoljno razloga za posjetiti Gospić i Liku prvog vikenda u listopadu.


Tagovi

Lika Gospić Jesen u LIci LIRA Izložba tradicijskih proizvoda Mala poljoprivredna gospodarstva Ocjenjivanje sira Med Rakija Izložba ovaca Hrvatske šume

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]