Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Etno manifestacija
  • 28.09.2016. 09:00

Jesen u Lici - čuvari tradicije ličkog kraja!

30. rujna, 1. i. 2. listopada u Gospiću održava se 18. Jesen u Lici!

Foto: croatia.hr
  • 745
  • 34
  • 0

Osamnaesti puta za redom održava se izložba "Jesen u Lici". U organizaciji Ličko-senjske županije i Razvojne agencije "LIRA" ovogodišnja priredba trajat će tri dana, odnosno 30. rujna, 1. i. 2. listopada na Trgu Stjepana Radića u Gospiću.

"Jesen u Lici" pokrenuta je 1998. godine kada je provedena prva izložba tradicijskih i poljoprivrednih proizvoda pod takve vrste u Gospiću Ličko-senjskoj županiji. Začetnici ove izložbe bile su nevladine udruge "ZOE" i "Kap života" te Park prirode Velebit, koji su okupili devet entuzijasta, izlagača s idejom predstavljanja autohtonih ličkih proizvoda što široj publici. 2007. godine izložba je po prvi put održana kao dvodnevna manifestacija čime je potvrdila status najznačajnije gospodarske, kulturne i etno manifestacije u Ličko-senjskoj županiji.

Potencijali malih gospodarstava

"Jesen u Lici" manifestacija je od osobitog značenja za Ličko-senjsku županiju. Njome se prezentira identitet ovog kraja te sve ono što je prepoznatljivo i karakteristično za ovo podneblje i ljude koji žive u sprezi s prirodom. Cilj održavanja ove Izložbe je predstaviti javnosti proizvodne potencijale malih poljoprivrednih gospodarstava, malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite proizvode, čuvajući tradiciju ličkog kraja.

U sklopu Izložbe održavaju se i demonstracijske aktivnosti izrade nekih proizvoda kao što su izrada proizvoda od gline, bukara i tamburica, predenja vune, tkanja, pletenja košara, izrade metli od šiblja i sl.

Na Izložbi izlažu izlagači iz brojnih naselja Županije kao i gosti - izlagači iz drugih dijelova Hrvatske i inozemstva koji izlažu autohtone poljoprivredne, prehrambene, uporabne ili ukrasne proizvode karakteristične za podneblje iz kojeg dolaze. S vremenom je izložba prerasla u veliku manifestaciju prepoznatu izvan granica Ličko-senjske županije, tako da od 2004. godine "Jesen u Lici" ima i međunarodni karakter, s obzirom na nazočnost izlagača iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije i Slovenije.

Foto: croatia.hr


Tagovi

Etno manifestacija Jesen u Lici OPG


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]