Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kulturno-umjetnička manifestacija
  • 09.08.2015. 20:00

Jesen u Baranji

Jesen u Baranji će se održati od 1. do 8. rujna 2015. u Belom Manastiru!

  • 473
  • 20
  • 0

Jesen u Baranji, kulturno-turistička manifestacija koju svake jeseni, u vrijeme kad baranjska ravnica daje obilje plodova, u Belom Manastiru organiziraju Grad Beli Manastir, Centar za kulturu i Turistička zajednica Grada Belog Manastira.

Cilj manifestacije je da se afirmiraju kultura i turističke mogućnosti Grada Belog Manastira i Baranje, a to se postiže kroz prezentiranje gastronomskih specijaliteta, prikaz djelatnosti malih poduzetnika i obrtnika, izložbe slika i rukotvorina te prikazivanje narodnih običaja i folklora.

Gastronomija, kultura i tradicija

Manifestacija će se održati od 01. rujna do 08. rujna. Program Jesen u Baranji održava se na više lokacija u jedinom baranjskom gradu. Program je spoj gastronomije, kulture i tradicije lokalnog stanovništva. Uz povorku konjskih zaprega i šarolike štandove nacionalnih manjina, tu je i bogat zabavni program, kao i nastup KUD-ova. U sklopu manifestacije na gradskom se trgu održava najveća fišijada na ovom području.

Jesen u Baranji započela je 2003. godine da bi se u vrlo kratkom razdoblju razvila u značajnu manifestaciju, koja je već 2005. godine imala oko 3.000 posjetitelja i 600 sudionika iz Baranje, drugih dijelova Hrvatske i inozemstva (Mađarske).

Manifestacija se sadrži od nekoliko segmenata koji uključuju konjička natjecanja u kojima sudjeluju natjecatelji iz cijele države, natjecanje u kuhanju fiš paprikaša (koji je dio tradicionalne baranjske gastronomije) u sklopu kojega se održava i tematski sajam na kojemu je, između ostalih domaćih proizvoda, naglasak na domaćoj mljevenoj paprici te ostalim proizvodima od paprike.


Tagovi

Jesen Baranja Konjička natjecanja Beli Manastir Berba plodova Fišijada


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."