Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodi hrvatskog seljaka
  • 16.06.2020. 10:30
  • Varaždinska, Varaždin

Jamstvo porijekla: 65 proizvođača dobilo certifikat "Proizvodi hrvatskog seljaka"

Ove je godine vrijedni certifikat primilo 65 proizvođača koji svoje poljoprivredne proizvode nude na varaždinskom placu.

Foto: Igor Čolaković
  • 159
  • 30
  • 0

Certifikat "Proizvodi hrvatskog seljaka“, ove je godine primilo 65 proizvođača koji svoje poljoprivredne proizvode nude na varaždinskom placu.

"Varaždinska tržnica, koja je jedan od inicijatora ovoga projekta, već petnaest godina provodi ovu akciju, od koje nismo odustali ni ove godine, unatoč izazovima koje je donijela epidemija koronavirusa. Našim smo poljoprivrednim proizvođačima dodijelili 65 certifikata, što je brojka s kojom smo pri samom vrhu u odnosu na druge tržnice u Hrvatskoj. Upravo se u ovim vremenima pokazalo koliko je važno proizvoditi i kupovati domaće, te kako mjesta trgovine domaćim proizvodima treba još snažnije popularizirati", rekao je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice.

Certifikate su uručili varaždinski gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok, dr. sc. Miljenko Ernoić, tajnik Udruge hrvatskih tržnica, direktor tržnice Predrag Ciglar te poznati varaždinski skladatelj Davor Bobić.

"U krizi su se građani najviše žalili na činjenicu da nisu mogli do svježih i domaćih proizvoda. Organizirali smo posebne mjere, postavili kućice za prodaju, osmislili drive in tržnicu i dostavu do kuća. Međutim, plac nije samo mjesto trgovine, nego je i mjesto susreta i druženja, zato je važno da ga imamo. Ovo je sjajna manifestacija i sjajan projekt u kojem svi naši proizvođači mogu dobiti certifikate, a naši građani domaći proizvod sigurnog porijekla", istaknuo je Čehok.

Tajnik udruge Hrvatskih tržnica Miljenko Ernoić  na svečanosti je naglasio kako certifikat jamči porijeklo proizvoda, jer povjerenstvo za dodjelu certifikata "Proizvodi hrvatskog seljaka“ redovno obilazi sve kandidate i na njihovim imanjima utvrđuje zadovoljavaju li kriterije za certificiranje.

Poljoprivredni proizvođači koji su ove godine primili certifikat te ga istaknuli na klupama na kojima prodaju svoje proizvode, rekli su kako sve više kupaca drži do domaće i zdrave hrane, pa se odlučuju za kupnju proizvoda čije domaće porijeklo svjedoči upravo ovaj certifikat.


Tagovi

Proizvodi hrvatskog seljaka Certifikat Domaće Tržnica


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]