Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija za medije
  • 29.01.2015. 17:00

Jakovina o natječajima za Mjeru 4!

Konferenciju povodom objave natječaja za Mjeru 4 Ruralnog razvoja održat će ministar Tihomir Jakovina

Foto: PIXELL
  • 437
  • 24
  • 0

Povodom raspisivanja natječaja za podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva i 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda Mjere 4 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020., Ministar Tihomir Jakovina održat će konferenciju za medije koja će se održati 30. siječnja 2015. godine u 11 sati u Dvorani za sastanke (Kabinet ministra) Ministarstva poljoprivrede (Ulica grada Vukovara 78, Zagreb).

Podmjera 4.1. - Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva sastoji se od tri tipa operacije: restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva i korištenje obnovljivih izvora energije (OIE).

Podmjera 4.2. - Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda, sastoji se od dvije operacije - povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima i korištenje OIE.

Isti će dan zamjenica ministra Snježana Španjol u sklopu Konvencije zadruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata održati prezentaciju "Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. - 2020." uz pitanja i raspravu. Prezentacija će se održati u 14:30 sati u Kongresnom centru Foruma Zagreb (Green Gold, Radnička cesta 50, 1. kat). Na Konvenciji će biti riječi o aktualnim temama iz područja zadružnog poduzetništva i djelovanja braniteljskih zadruga, a ista je organizirana od strane Ministarstva branitelja.

Preduvjet raspisivanja natječaja je usvajanje kriterija rangiranja od strane Odbora za praćenje provedbe Programa i objava Pravilnika o provedbi navedenih podmjera. Kako bi se korisnici, a i konzultanti, u kratkom vremenskom roku od objave Pravilnika do objave natječaja, što kvalitetnije informirali o mogućnostima podmjera te uvjetima prijave u, četiri županijska centra organizirat će se predavanja za zainteresirane.

Predavanje za konzultante podmjera održat će se također 30. siječnja 2015. godine s početkom u 11:00 sati u Kino dvorani, Ministarstvo poljoprivrede (Ulica grada Vukovara 78, Zagreb).

Program predavanja:

  1. Predstavljanje podmjera 4.1 i 4.2 i pojašnjenje odredbi Pravilnika (MP)
  2. Predstavljanje načina prijave projekata (APPRRR)
  3. Kreditne linije HBOR -a namijenjene financiranju projekata (HBOR)
  4. Pitanja - rasprava

Sudjelovanje na predavanjima je besplatno i otvoreno za medije, te nije potrebna prethodna prijava. U slučaju odaziva većeg broja sudionika, održat će se dodatna predavanja u popodnevnom terminu.

Izvor: Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede

Foto: PIXELL


Tagovi

Tihomir Jakovina Ministarstvo poljoprivrede Konferencija za medije Podmjera 4.1. Podmjera 4.2. Operativni program ruralnog razvoja Predavanje za konzultante Ministarstvo branitelja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Rasadničarska proizvodnja u Hrvatskoj iliti koliko voćnih sadnica i loznih cjepova proizvedemo, otkrit ćemo vam sutra. Dakako, provjerili smo i što je najtraženije u ovom iznimno skupom poslu.