Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 3. Izložba krčke ovce
  • 15.05.2018. 18:00

Izložba krčke ovce u Baškoj, doprinos očuvanju hrvatskih izvornih pasmina

Izložba krčke ovce ove godine održava se u sklopu festivala Crna ovca, a u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza.

Foto: Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba
  • 228
  • 17
  • 0

U organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije održat će se 3. izložba krčke ovce u sklopu festivala Crna ovca, a koje će biti održano 18. svibnja u Baškoj na otoku Krku.

Želja organizatora izložbe krčke ovce, navode iz HPA, bila je da ona preraste u tradicionalnu manifestaciju koja će doprinijeti očuvanju hrvatskih izvornih pasmina domaćih životinja, kao i samih proizvoda. U tim nastojanjima krčka ovca i proizvodi dobiveni od krčke ovce svakako zavrjeđuju posebno mjesto. Izvorne pasmine domaćih životinja kao i proizvodi dobiveni od tih životinja predstavljaju dio nacionalne kulturne baštine i kao takvi predstavljaju dio naše bogate povijesti, a na svima nama je obveza čuvanja tih vrijednosti. Upravo iz uzgoja naših izvornih pasmina proizlazi na tržištu niz izrazito cijenjenih proizvoda koji plijene svojim okusima i kvalitetom.

Izložba krčke ovce ove godine održava se u sklopu festivala Crna ovca, a u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko goranske županije, Općine Baška, Studia Conex i Vinarije Katunar.

"Na izložbi će svoja najbolja grla predstaviti 5 uzgajivača krčke ovce. Obzirom na mali broj grla na kojem se provodi uzgojno selekcijski rad nadamo se da će ova manifestacija probuditi interes za uzgojem ove iznimno vrijedne pasmine ovaca na području otoka Krka", zaključuju iz HPA. 

U dokumentu ispod teksta pogledajte program 3. Izložbe krčke ovce.


Povezana stočna vrsta

Ovčarstvo

Ovčarstvo

Ovčarstvo je izrazito rasprostranjena grana stočarstva te se ovce mogu naći na svim kontinentima osim Antartike. Važnost ovčarstva varira ovisno o pojedinim zemljama te su osobito... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Krčka ovca Izložba Baška HPA


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.