• 3. Izložba krčke ovce
  • 15.05.2018. 18:00

Izložba krčke ovce u Baškoj, doprinos očuvanju hrvatskih izvornih pasmina

Izložba krčke ovce ove godine održava se u sklopu festivala Crna ovca, a u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza.

Foto: Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba
  • 178
  • 17
  • 0

U organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije održat će se 3. izložba krčke ovce u sklopu festivala Crna ovca, a koje će biti održano 18. svibnja u Baškoj na otoku Krku.

Želja organizatora izložbe krčke ovce, navode iz HPA, bila je da ona preraste u tradicionalnu manifestaciju koja će doprinijeti očuvanju hrvatskih izvornih pasmina domaćih životinja, kao i samih proizvoda. U tim nastojanjima krčka ovca i proizvodi dobiveni od krčke ovce svakako zavrjeđuju posebno mjesto. Izvorne pasmine domaćih životinja kao i proizvodi dobiveni od tih životinja predstavljaju dio nacionalne kulturne baštine i kao takvi predstavljaju dio naše bogate povijesti, a na svima nama je obveza čuvanja tih vrijednosti. Upravo iz uzgoja naših izvornih pasmina proizlazi na tržištu niz izrazito cijenjenih proizvoda koji plijene svojim okusima i kvalitetom.

Izložba krčke ovce ove godine održava se u sklopu festivala Crna ovca, a u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko goranske županije, Općine Baška, Studia Conex i Vinarije Katunar.

"Na izložbi će svoja najbolja grla predstaviti 5 uzgajivača krčke ovce. Obzirom na mali broj grla na kojem se provodi uzgojno selekcijski rad nadamo se da će ova manifestacija probuditi interes za uzgojem ove iznimno vrijedne pasmine ovaca na području otoka Krka", zaključuju iz HPA. 

U dokumentu ispod teksta pogledajte program 3. Izložbe krčke ovce.


Dokumenti


Tagovi

Krčka ovca Izložba Baška HPA


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi