Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klaster poljomehanizacije
  • 04.06.2015. 07:15

Izlaz na tržište Alžira!

Pojedine članice Klastera poljomehanizacije već izvoze na tržište Alžira, no mogućnosti su daleko veće!

  • 250
  • 12
  • 0

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom koja je organizirala nastup na sajmu poljoprivrede Salon International de L’Agriculture en Algerie, Narodna Demokratska Republika Alžir, od 14. do 17. svibnja, Klaster poljomehanizacije predstavio se na info-pultu veličine 15 četvornih metara katalozima i promidžbenim video materijalom.

Sajam SIPSA 2015.

Na ovogodišnjem je sajmu, na površini od 30.000 četvornih metara, u paviljonima nastupilo 580 izlagača, a posjetilo ga je oko 20.000 stručnih posjetitelja koji su mogli vidjeti nove svjetske trendove u poljoprivrednoj industriji.

Info-pult je posjetio i veleposlanik RH u Narodnoj Demokratskoj Republici Alžir, Marin Andrijašević, i Sretna Marković, ataše Veleposlanstva Republike Hrvatske. Obavili su pojedinačne razgovore s predstavnicima Klastera poljomehanizacije, odnosno s članicama - tvrtkama POD Dežanovac i Megametal iz Nedelišća. Andrijašević je predstavio programe, mogućnosti i problematiku poslovanja u Alžiru. Veleposlanik je izrazio zahvalnost i ponudio pomoć oko ulaska na tržište Narodne Demokratske Republike Alžir.

Tijekom sajma vođeni su B2B razgovori, uspostavljeni su i određeni poslovni kontakti za koje se očekuje da će u nastavku uroditi i konkretnim poslovima jer opći je dojam da je Alžir tržište velikog potencijala i da jednim sustavnijim praćenjem potreba ovog tržišta, koje nisu male, Klaster poljomehanizacije ima veliku priliku povećati izvoz svojih roba. Pojedine tvrtke iz Klastera poljomehanizacije već izvoze na ovo tržište, no mogućnosti su daleko veće i ne samo za poljoprivrednu mehanizaciju, već i za daleko složenije poslove poput sudjelovanja na različitim tenderima gdje može sudjelovati daleko širi dijapazon tvrtki poput poljoprivrednih instituta koji mogu ponuditi vlastiti know-how i tehnološka rješenja u poljoprivrednoj proizvodnji pa sve do građevinskog sektora i izgradnje različitih kapitalnih objekata.


Fotoprilog


Tagovi

Klaster poljomehanizacije SIPSA 2015. Alžir Sajam poljoprivrede Marin Andrijašević Sretna Marković POD Dežanovac Megametal Tehnološka rješenja


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.