Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Forum
  • 06.11.2017. 19:30

Izazovi razvoja sektora voća i povrća u Republici Hrvatskoj

Program Foruma uključuje i prezentaciju Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika koja će predstaviti svoja iskustva sa studijske posjete talijanskim poljoprivrednicima

Foto: Pixabay/Pexels
  • 305
  • 18
  • 0

Forum Izazovi razvoja sektora voća i povrća u Republici Hrvatskoj održat će se u Zagrebu, 8. studenoga u 10 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Forum je, najavljuju iz HGK, dio Inicijative koju su zajednički pokrenule Europska banka za obnovu i razvoj, Organizacija za hranu i poljoprivredu UN-a, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora te Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika radi pružanja potpore lokalnim proizvođačima voća i povrća pri integraciji u moderne opskrbne lance kako bi im se omogućio bolji pristup tržištu.

Na forumu će govoriti predsjednik HGK Luka Burilović, predstavnici ministarstva poljoprivrede, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku Vedrana Jelušić Kašić, glavna savjetnica za sektor Agribusiness-a u EBRD-u Victoria Zinchuk i predstavnik Organizacije za hranu i poljoprivredu UN-a Andriy Yarmak.

Mladi poljoprivrednici osvrnut će se na je studijsko putovanje u Italiju koje je u sklopu Inicijative organizirano u lipnju, a bit će predstavljeno i istraživanje o prilikama i ključnim faktorima za uspješnost hrvatskog sektora voća i povrća koje su proveli stručnjaci sa Sveučilišta u Wageningenu, najvećeg poljoprivrednog sveučilišta u Europi, poznato po svom Programu održivog lanca opskrbe u poljoprivredi. Prezentacija zaključaka studije ovog uglednog sveučilišta središnja je tema Foruma.

Program Foruma uključuje i prezentaciju Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika koja će predstaviti svoja iskustva sa studijske posjete talijanskim poljoprivrednicima. Na Forumu će biti prisutni i predstavnici talijanskog udruženja proizvođača LegaCoop koji će predstaviti svoja iskustva povezana s uspješnim radom poljoprivrednih udruga.

Foto: Pixabay/Pexels


Tagovi

HGK Forum Voće Povrće Izazovi Mladi poljoprivrednici


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da nije rano za bubamaru?