Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ARDENT
  • 25.10.2021. 11:25
  • Osječko-baranjska, Osijek

Izazovi razvoja ruralnih područja - kako jačati poduzetničke osobine odraslih i privući mlade

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održat će se prezentacija projekta ARDENT čiji je jedan od ciljeva povećanje uključenosti visokoobrazovnih institucija u rješavanju problema ruralnih područja.

Foto: Depositphotos/pressmaster
  • 121
  • 60
  • 0

Prezentacija rezultata projekta ARDENT, kao i ideja koje su nastale kao rezultat edukacije Ruralni akcelerator, održat će se u četvrtak, 28. listopada s početkom u 10.30 sati na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. 

Kako pojašnjava izv. prof. dr. sc. Anamarija Delić, ciljevi projekta ARDENT (Advancing Rural Development through Entrepreneurship Education for Adults 2019-1-DE02-KA204-006491), su razvijanje i jačanje poduzetničkih osobina odraslih stanovnika ruralnih područja, pomoć u implementaciji inovativnih rješenja za izazove tih područja, jačanje njihove atraktivnosti među mladima, povećanje uključenosti visokoobrazovnih institucija u rješavanju problema ruralnih područja kao i prezentacija rezultata projekta s ciljem jačanja razumijevanja o važnosti sinergijskog djelovanja svih dionika. 

U sklopu predstavljanja projekta financiranog iz ERASMUS+ sredstava, poticaje u poljoprivredi za 2021. godinu predstavit će Silva Wendling, pročelnica Odjela za poljoprivredu, Osječko-baranjska županija.

U nastakvu slijedi i prezentacija poslovnih ideja nastalih u Ruralnom akceleratoru koju će održati Darko Mrkonjić i Kristijan Gudlin, a sve završiti zaključcima prof.dr.sc. Sunčice Oberman Peterka.


Tagovi

ARDENT Projekt Ruralni akcelerator Ruralna područja Anamarija Delić Silva Wendling Daeko Mrkonjić Kristijan Gudlin Slavica Singer Katica Križanović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).