Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 6. Agro Arca
  • 02.09.2013.

Iranska inovacija spas za poljoprivrednike

U tri dana održavanja predstavilo se 300-injak inovatora s najrazličitijim inovacijama i proizvodima

  • 552
  • 25
  • 0

Inovacija iranskog instituta - inteligentni sustav navodnjavanja preko sustava upravljanja vodom farme dobio je Grand Prix na ovogodišnjoj 6. Agro Arci, međunarodnom sajmu inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji koji je jučer zatvoren u Biogradu na Moru.

Glavna nagrada Grand Prix uručena Irancima

Ova inovacija u Iranu je već na tržištu, a uskoro bi mogla osvojiti i svijet zbog izuzetne korisnosti za poljoprivredne proizvođače. Riječ je o uređaju koji istovremeno ispituje kvalitetu tla te određuje što tlu nedostaje za optimalnu plodnost i istovremeno hrani tlo tim komponentama. „Naša inovacija može pomoći razvoju poljoprivrede u cijelom svijetu. Drago mi je što smo je predstavili baš u Hrvatskoj čiji je potencijal za razvoj poljoprivrede velik“ rekao je prilikom preuzimanja nagrade AliReza Rastegar, predsjednik Prvog instituta inovatora i istraživača Islamske Republike Iran, koji se na sajmu predstavio s nekoliko praktičnih inovacija za poljoprivrednu proizvodnju.

Nagradom Agro Arce nagrađena je i inovacija mladih zagrebačkih inovatora iz tvrtke EDC - sustav za nadzor i upravljanje agrikulturnim površinama, tvrtka Altpro za sustav prerade ružmarina na vlastitoj inovaciji mobilnoj destileriji, karlovački inovator Vladimir Tudić za ventilacijski rekuperator zraka sa sredstvom za sterilizaciju i pročišćavanje zraka, vozilo za odvoz otpada Ekomunal tvrtke Tehnix s novim sustavom za prešanje otpada. Nagradu je dobio i predsjednik inovatora Zadarske županije Rade Nekić za grupu proizvoda na bazi ljekovitog bilja te grupa poljskih inovatora iz Instituta za naftu i plin za čvrsto gorivo koje sadrži biološke komponente obogaćene multifunkcijskim aditivom.

Destilerija tvrtke Altpro

U tri dana predstavilo se 300-injak inovatora

Organizator sajma, Udruga inovatora Hrvatske prvi je puta nakon pet godina održavanja sajma u Slatini, inovatore i proizvođače u poljoprivredi i prehrambenoj industriji okupila u Biogradu. U tri dana održavanja predstavilo ih se njih 300-injak s najrazličitijim inovacijama i proizvodima. Veliko zanimanje izazvao je mobilni stroj za destilaciju ljekovitog bilja tvrtke Altpro koja je na prototipu izrađivala eterično ulje ružmarina, a s kojim uskoro idu u proizvodnju jer stigla je prva narudžba iz Francuske.

.
Promovirani i domaći proizvodi - istarski pršut

Zadovoljan je sa sajma otišao i Rovinjanin Klaudijo Šturman, koji je na sajmu prodao čak tri svoja uređaja za izradu ćevapčića i keksi. Dva su otišla lokalnim zadarskim mesarima, a jedan u Francusku čiji bi kupac volio postati i ekskluzivni uvoznik ovog uređaja. Na 6. Međunarodnom sajamu inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija iz poljoprivrede i prehrambene industrije predstavio se i Iločanin Damir Remenar, inače predsjednik Udruge inovatora “Tesla” Ilok, a predstavio je inovacije koje rješavaju ekološki, ali i financijski problem iskorištavanja vune kao vrijednog i rentabilnog resursa jer je napravio stroj za ekološko pranje ovčje vune.

Inovatori i sljedeće godine u Biogradu

Na jučerašnjoj svečanoj dodjeli nagrada i priznanja kojom je sajam i zatvoren, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Marko Bubaš i gradonačelnik Biograda Ivan Knez najavili su Agro Arcu ponovno u Biogradu i to već u svibnju sljedeće godine.


Tagovi

Agro Arca EDC Altpro Vladimir Tudić Rade Nekić Klaudijo Šturman Damir Remenar Inovatori Udruga inovatora Hrvatske AliReza Rastegar

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer