Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatsko povrće
  • 27.11.2022. 12:00
  • Međimurska, Sveti Martin na Muri

Inovacije, izazovi i perspektive povrćarstva teme su stručnog seminara "Hrvatsko povrće"

Sv. Martin na Muri uskoro će ugostiti stručnjake i proizvođače povrća na 6. po redu stručnom seminaru "Hrvatsko povrće".

Foto: Depositphotos/robert_g
  • 553
  • 62
  • 0

Već 6. po redu stručni seminar "Hrvatsko povrće" koji okuplja domaće povrćare održat će se od 1. do 2. prosinca ove godine u Sv. Martinu na Muri u sklopu hotela Terme Sv. Martin, Izvorska 3. 

Okupit će najbolje što ta proizvodnja ima u Hrvatskoj, a ovogodišnji naglasak seminara stavljen je na inovacije, izazove i perspektive hrvatskog povrćarstva u razdoblju 2023.-2027. g., klimatske promjene, iskustva u proizvodnji, zaštiti te sve značajnijoj ekološkoj proizvodnji.

Na seminaru će se predstaviti i aktualnosti u trženju povrća. Kroz izlaganja eminentnih stručnjaka sudionici će steći uvid u aktualnu problematiku proizvodnje i zaštite, kao i o uvođenju novih proizvoda i tehnologija u proizvodnji ovih kultura. U skladu sa strategijama Europske unije i Zelenog plana, održat će se i rasprave o ekološkoj proizvodnji i biološkoj zaštiti povrća.

Novost je da će dio predavanja održati sami proizvođači. Oni će u svojim izlaganjima ukazati na teškoće i izazove s kojima se susreću u proizvodnji. Održat će se i tradicionalni okrugli stol na kojem donositelji odluka, državnih institucija i jedinica lokalne samouprave daju odgovore na goruća pitanja proizvođača.

Seminar objedinjuje najnovija saznanja i aktualne informacije iz povrćarstva. Namijenjen je obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i tvrtkama iz tog sektora.

Prijaviti se možete ovdje, a program pronađite u dokumentu ispod teksta.

Inače, ovaj se događaj odvija uz potporu Ministarstva poljoprivrede. Organizatori su Gospodarski list i Zajednica udruga hrvatskih povrćara, a suorganizatori Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska poljoprivredna komora te Institut za jadranske kulture i melioraciju krša.


Dokumenti


Tagovi

Hrvatsko povrće Stručni skup Seminar Gospodarski list


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.