Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vino
  • 27.06.2013.

Iločki podrumi nakon Pariza, osvojili i London

Nagrade Iločkim podrumima na prestižnom svjetskom ocjenjivanju - Decanter

Foto: RGBStock.com
  • 262
  • 12
  • 0

Najnagrađivaniji hrvatski podrum, nakon zlatne i srebrne medalje u Parizu, 2 srebra i 2 bronce na IWC-u, osvojio je srebrnu medalju za Traminac Premium 2011 na jednom od najprestižnijih i najcjenjenijih svjetskih ocjenjivanja - Decanter u Londonu.

Još je ovo jedno u nizu svjetskih priznanja podrumu čiju su kvalitetu prepoznali još u 18. stoljeću, kada su prvi u svijetu punili vino na chateu način. Iako je povijest vinogradarstva u Iloku duga gotovo 2000 godina, punjenje na samom posjedu označio je prekretnicu u proizvodnji vina kakvu je svijet do tada poznavao. Pakiranjem vina željeli su zaštititi svoju reputaciju od trgovaca koji su kupovali grožđe i proizvodili vina loše kvalitete i s manje skrupula.

Buteljiranje na samom posjedu bio je povijesni trenutak koji su slijedili mnogi. U Burgundiji su ga nazvali domain, a drugdje buteljiranje na samom posjedu. Tako je ostalo do danas. Ako iločki podrumi nisu na butelji onda vino nije tamo proizvedeno.

Posebnost priznanja za Traminac u Londonu još je veća zbog činjenice da je upravo Traminac Iločkih podruma vino koje se služilo na krunidbi kraljice Elizabete II. i da se nalazi u arhivi engleskog kraljevskog dvora. Grožđe za Traminac Premium raste na posebnim položajima, a bere se ručno kako bi se selektiralo samo najbolje. Vino je zlatno žute boje, izraženih sortnih aroma s mirisom ruže i mednih nota. U okusu je puno i bogato, a poslužuje se uz jela od bijelog mesa i lagane deserte.

Autor: ldp Foto: RGBStock.com


Izvori

Večernji list


Tagovi

Iločki podrumi Ocjenjenjivanje vina Vino

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?