Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU kongres
  • 27.02.2014. 14:15

IALB dani 2014. i 1. EUFRAS konferencija

Ovogodišnji domaćih europskog kongresa poljoprivrednih savjetovaca - IALB dani 2014., je Hrvatska

  • 261
  • 21
  • 0

Međunarodni projekt 53. IALB dani - Europski kongres poljoprivrednih savjetodavaca 2014. ove godine će se održati od 18. do 20. lipnja 2014. u Termama Tuhelj. Tema kongresa će biti "Mogućnosti nove agrarne politike - uloga savjetovanja".

IALB (Internacionalna akademija savjetodavaca u poljoprivredi i obiteljskom poduzetništvu) europska je organizacija poljoprivrednih savjetodavaca iz 18 europskih zemalja, osnovana 1961. godine. Na svojim godišnjim savjetovanjima (IALB dani), koja se redovito održavaju već više od pola stoljeća, omogućava i potiče međunarodnu razmjenu znanja, informacija i iskustava u poljoprivrednom savjetovanju sa ciljem učinkovitog pridonošenja rastu konkurentnosti i održivosti poljoprivrede te ruralnog prostora Europe.

Ove godine, u konkurenciji sa Berlinom, prihvaćena je kandidatura Savjetodavne službe iz Hrvatske, pa će se tako, po prvi puta IALB dani održati u Lijepoj našoj.

Koji je cilj održavanja 53. IALB dana 2014. u Hrvatskoj?

Sudionici savjetovanja će imati jedinstvenu priliku razmijeniti stručna iskustva sa kolegicama i kolegama iz čitave Europe na području poljoprivrednog savjetovanja, ruralnog razvoja te korištenja mogućnosti povlačenja financijskih sredstava iz EU fondova.

Skup će omogućiti nacionalno i međunarodno umrežavanje dionika ruralnog razvoja i inicijative za stvaranje EIP - Europskih inovacijskih partnerstava u poljoprivredi i ruralnom prostoru. Pitanja o kojima će se raspravljati:

  • Što planira Hrvatska primijeniti u okviru EU - Uredbe ruralnog razvoja?
  • Kako možemo postići bolje sudjelovanje aktera ruralnih područja u mjerama razvoja ruralnog prostora?
  • Kako se EU sredstva mogu izdašnije iskorištavati koristeći iskustva drugih zemalja članica?
  • Kako se može postići bolja interakcija znanosti i aktera razvoja ruralnog prostora?

Tagovi

IALB dani PSS Terme Tuhelj Europski kongres Poljoprivredni savjetodavci Uredba ruralnog razvoja Agrarna politika


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner