Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Wine Fest
  • 18.12.2017. 13:30

I Podravci imaju svoje vinske adute, jedan je plemenka

Koprivnički Wine fest je zamišljen kao ležerno uživanje u vinima, bez ocjenjivanja i opterećivanja nagradama.

Foto: Sandra Špoljar
  • 567
  • 47
  • 0

Drugu godine zaredom, najbolji podravski vinari, u ovo adventsko vrijeme, u središtu Koprivnice, Koprivničancima i njihovim gostima omogućili su degustaciju svojih vina. Na 2. Koprivnica Wine Festu predstavile su se tako Vinarije Kostanjevec iz Rasinje, Matočec iz Mičetinca, Koren i Šipek iz Kloštra Podravskog, zatim OPG-i Petra Cika iz Virja, Alena Bana iz Prugovca, Ksenije Topolovčan iz Kloštra Podravskog i OPG Vujić iz Đurđevca. Svoje predstavnike imala je i Varaždinska županija odakle su podravcima svoja vina predstavile Vinarija Šafran iz Brezničkog Huma i Vinska kuća Kirić iz Ludbreških vinograda, a veliku pozornost posjetitelja privukli su i šampanjci od portugisca, rizvanca i chardonnaya, Vinarije Ivančić - Griffin iz Plešivice nedaleko Jastrebarskog.

“Koprivnica Wine fest zamislili smo kao jednu ležernu priču o prije svega podravskim vinima, ali i onima gostujućih vinarija iz drugih krajeva zemlje, bez ocjenjivanja i opterećivanja nagradama. Posjetitelji tako imaju prilike uživati u sve poznatijem vinu sorte kerner, imamo tu i dosta rajnskog rizlinga, graševine, souvignona te bijelog i sivog pinota.

U Podravini nastaju odlična vina koje treba promovirati

Vinar Šipek recimo ima plemenku koja je jedna autohtona sorta. Većina izloženih vina je bijela, no možete probati i crno, frankovku, koja je također karakteristička za ovaj kraj, kazao je Domagoj Matković, predsjednik Udruge vinskih entuzijasta F5, organizatora Wine festa te dodao kako ovakvi događaji neće ubuduće biti rezervirani samo za adventsko vrijeme, već ih planiraju organizirati i ljeti na otvorenom.

“Iako vinogradarstvo i vinarstvo u Podravini imaju dugu tradiciju, nedovoljno su prezentirani i poznati javnosti. To je bio i jedan od glavnih razloga zbog kojega smo i došli na ideju za organizaciju jednog ovakvog događaja, koji je prošle godine održan prvi put. Također, iz razgovora s ljudima znamo da su im ovdašnji vinari poznati kao "ime“, ali nisu imali prilike kušati njihova vina. Pa evo ovdje svi imaju priliku degustirati njihove proizvode kao i osobno porazgovarati s njima. I po broju posjetitelja vidimo da je jedan ovakav događaj Koprivnici baš trebao",zaključio je Tomislav Zalar, predstavnik organizatora.

Degustacije vina nezamislive su bez sira, pa se na 2. Koprivnica Wine Festu predstavio i OPG Imbrišić iz Kozarevca iz čije Mini sirane dolaze sve poznatije i traženije vrste sireva, od onih svježih i dimljenih, do onih s vlascem i chilijem. Gastronomski dio priredbe upotpunila su i jela Podravkinih promotora kulinarstva.

Foto: Sandra Špoljar


Fotoprilog


Tagovi

Domagoj Matković Tomislav Zalar OPG Imbrišić Koprivnica Wine Fest Kerner Plemenka Frankovka Rajnski rizling Degustacije Vina Vinarije Šampanjac Vinari


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.