Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zinfest
  • 22.10.2022. 13:30
  • Splitsko-dalmatinska, Kaštel Gomilica

I ove godine u Kaštelima Zinfest - festival dobre kapljice i domaće spize

Tijekom tri dana, od 10. do 12. studenog, posjetitelji će biti upoznati s okusima Crljenka i njegovih rođaka te se družiti s kaštelanskim vinarima i njihovim kolegama.

Foto: Zinfest
  • 561
  • 93
  • 0

Ulaskom u treće desetljeće od otkrića kako je Crljenak kaštelanski predak svjetski poznatom kalifornijskom Zinfandelu, polako se u Kaštelima zahuktavaju pripreme za održavanje 2. po redu festivala vina i tradicionalne hrane "Zinfest 2022." poznatog i kao "Festival Crljenak i rođaci".

I ove godine će se tijekom tri dana, od 10. do 12. studenog, prezentirati i posjetitelje upoznavati s okusima Crljenka i njegovih rođaka te se družiti s kaštelanskim vinarima i njihovim kolegama. Dodatan motiv za sve gurmane i degustatore je i tradicionalna hrana.

"Obilaskom štandova izlagača, svi će se na licu mjesta moći uvjeriti i kušati ta vrhunska vina s oznakom Crljenak kaštelanski, ali i njegove srodne sorte, dok će tijekom tri dana događanja u Marini Kaštela, sve do subote, uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi koja će biti ponuđena posjetiteljima", istaknuo je jedan od glavnih organizatora, Srećko Radnić iz Razvojne agencije Splitskog-dalmatinske RERA.

Interes je velik, prijave još traju

Tradicionalna jela spremat će domaćini iz restorana Spinnaker u sklopu Marine Kaštela, ali i učenici i djelatnici srednjih škola: Turističko ugostiteljske škole iz Splita, Srednje strukovne škole Oliva Alegra, Ugostiteljske škole Blaž Juraj Trogiranin Trogir, kao i polaznici visoke škole za management Aspira te kaštelanske Srednje poljoprivredne škole Stjepan Radić, no i profesionalni kuhari.

Očekuje vas domaća spiza

"Prošla je godina bila nulta, ove godine Zinfest-u pristupamo još ozbiljnije, posebice u marketinškom segmentu, a koliko će biti interesa dovoljno govori činjenica da će nam nedostajati prostora, no kao dobri domaćini pobrinut ćemo se da ugostimo sve zainteresirane", zaključio je Radnić.

Prijave za izlaganje još uvijek su moguće, a obrazac prijave pronađite ovdje.

Radnić je ukazao na važnost popularizacije tradicijske baštine koja itekako uključuje onu eno-gastro. Istaknuo je i kako će zahvaljujući podršci svih prošlogodišnjih izlagača te Splitsko-dalmatinske županije i županijske Turističke zajednice, kao i Grada i Turističke zajednice Kaštela, kroz vino, vinograde, priču o Crljenku, degustacije i vinske kapljice, ali i sljubljivanje s tradicionalnom hranom, Kaštela još jednom potvrditi svoju novu orijentaciju brendiranja u turizmu.


Tagovi

Zinfest 2022 Srećko Radnić Crljenak Festival


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.