Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Predavanje
  • 20.09.2020. 13:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

HSEP vas poziva na predavanje o biodinamičkim metodama u uzgoju povrća

Predavanje se odvija u sklopu projekta Eko-logično kojem je cilj istražiti i predstaviti inovativne prakse u ekološkoj proizvodnji hrane.

Foto: Jumpstory
  • 138
  • 52
  • 0

Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača u suradnji s udrugom O.A.ZA. poziva vas na predavanje pod nazivom Praktična primjena biodinamičke metode u uzgoju povrća.

Jasminka Iličić čiji OPG već niz godina u praksi primjenjuje biodinamičku metodu Alexa Podolynskog, prenijet će svoja iskustva i znanja. Kako najavljuju, moći ćete saznati kako se biodinamika razvijala i po čemu je posebna, upoznati osnove biodinamičke proizvodnje te saznati koje su razlike između biodinamičke proizvodnje i uobičajenih metoda ekološke poljoprivrede.

Predavanje se odvija u sklopu projekta Eko-logično kojem je cilj istražiti i predstaviti inovativne prakse u ekološkoj proizvodnji hrane.

Dijeljenje iskustava i pomoć lokalnim organizacijama

Inače, iako je Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača službeno registriran 2017. godine, inicijativa je započela s radom početkom 2014. okupljanjem predstavnika 9 udruga ekoloških proizvođača iz 11 hrvatskih županija. Savez danas ima 11 udruga članica i  povezuje oko 200 hrvatskih ekoloških proizvođača.

Zajednički cilj s kojim su se proizvođači okupili je dijeljenje iskustava i pomoć lokalnim organizacijama te međusobno povezivanje oko zajedničke vizije kreiranja održivog modela poljoprivredne proizvodnje, zdrave prehrane i prehrambenog suvereniteta.

U 2019-oj započeo je projekt Raznolikost je održiva koji se odvijao uz potporu Grada Zagreba s ciljem ukazivanja na problem nedostatka ekološke sjemenske proizvodnje i nastojanja da se poduzmu prvi koraci u njenom pokretanju. Projektom je ujedno dan doprinos boljem razumijevanju ekološke poljoprivrede među potrošačima i drugim poljoprivrednim proizvođačima.

Predavanje se održava u utorak 22. rujna u Oaza Joyful Kitchen, Radićeva 9, Zagreb od 18.30 do 19.30 sati. 


Tagovi

HSEP Biodinamične metode Ekološka poljoprivreda Povrće Eko-logično Raznolikost


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!