Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BeoWine
  • 22.02.2016. 17:35

Hrvatski proizvođači vina na sajmu u Beogradu

10 hrvatskih tvrtki koje se bave proizvodnjom vina i opreme za vinarstvo, predstavilo se na sajmu vine BEOWINE u Beogradu.

Foto: Vino iz Erduta/Facebook
  • 371
  • 33
  • 0

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu vina BEOWINE, u Beogradu, na zajedničkom se štandu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, predstavilo deset hrvatskih tvrtki od čega osam vinarija i to Erdutski vinogradi, Iločki podrumi, Belje, San Tommaso iz Pule, Vinarija Jokić iz Polače, Badel 1862, Vinarija Tomić s Hvara, Udruga Plavac Mali s Pelješca kao i dvije tvrtke koje se bave proizvodnjom opreme za vinarstvo i vinogradarstvo, Credo i Haby.

Sufinanciranje nastupa vinara veliko olakšanje

"Ove godine prvi puta izlažem, odaziv posjetitelja je izvrstan, ostvarili smo i brojne nove kontakte s partnerima iz Srbije te očekuje i realizaciju prvog izvoza već ove godine", rekao je Andro Tomić iz Vinarije Tomić na otoku Hvaru. Slobodan Rosić iz Udruge Plavac mali s Pelješca, ističe da je sufinanciranje nastupa hrvatskih vinara na sajmovima veliko olakšanje za tu udrugu, s obzirom na to da su njihovi članovi, uglavnom mali proizvođači koji si ne mogu priuštiti samostalno izlaganje na ovakvim sajmovima.

Štand Hrvatske gospodarske komore, posjetio je i Veleposlanik RH u Srbiji, Gordan Markotić sa suradnicima te kazao kako je zadovoljan vizualnom prezentacijom štanda te redovitim pojavljivanjem hrvatskih vinara na ovom tržištu, što rezultira i povećanjem prepoznatljivosti i naših manjih vinarija.

Rast izvoza hrvatskih vina na tržište Srbije

Hrvatske vinarije i tvrtke koje se bave proizvodnjom opreme za vinarstvo i vinogradarstvo izlažu na BEOWINE-u već sedmu godinu za redom, u organizaciji Udruženja vinarstva koja djeluje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, i to vrlo uspješno, što se očituje u rastu izvoza hrvatskih vina na tržište Srbije te u sve većoj prisutnosti hrvatskih vina u Ho-Re-Ca distributivnom lancu.

"Osim toga sve je više hrvatskih vina na vinskim kartama većine hotela i boljih restorana u Beogradu", rekao je Vanja Kaluđer iz Sektora za poljoprivredu, prehrambenu i industriju i šumarstvo HGK.

Na sajmu su ove godine bila 122 izlagača iz devet zemalja, a sve to razgledalo je više od 60.000 posjetitelja.

Foto: Vino iz Erduta/Facebook


Tagovi

BEOWINE Beograd Sajam vina Vinarije Andro Tomić Slobodan Rosić Gordan Markotić Vanja Kaluđer


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.