Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 06.09.2015. 12:20

Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade

Prošle je godine tijekom vikenda održavanja festivala više od 30 proizođača pekmeza, džemova i marmelada pretvorilo Dubrovnik u slatku i ljepljivu destinaciju.

  • 180
  • 11
  • 0

Manifestacija pekmeza se održava od 02. do 04. listopada 2015. u ozračju očuvanja kulture, baštine i tradicije na Stradunu ispred crkve Sv. Vlaha.

Izlagači u narodnim nošnjama kraja iz kojeg dolaze, iz svih županija Hrvatske, predstavljaju svoje proizvode posjetiteljima i ugostiteljima Dubrovnika koji će upotrebom ovih izvornih delicija oplemeniti i obogatiti svoju gastro ponudu.

Mali i specijalizirani proizvođači iz cijele zemlje posjetit će Dubrovnik i sa sobom donijeti stotine vrsta prirodnih pekmeza, marmelada i džemova. Izlagači odjeveni u narodne nošnje koji predstavljaju džemove od limuna, višanja, jagoda, šljiva, smokava i naranči čine ovaj festival jednom od dubrovačkih atrakcija koje se održavaju početkom listopada.

Zaista ne smijete propustiti priliku da isprobate džem od tradicionalne dubrovačke gorke naranče. Ulazeći u stari dio grada kroz vrata od Pila vidjet ćete ovu vrstu naranče kako prirodno raste uz stazu. Uzgajala se i u 12. stoljeću za vrijeme Dubrovačke Republike, a danas ju možete vidjeti u samostanima i ograđenim privatnim vrtovima grada. Džem pripremljen od ove posebne vrste gorke naranče jedinstvenog je okusa i autentičan je proizvod dubrovačke regije te stoga predstavlja savršen suvenir koji će vas podsjećati na posjet ovom povijesnom gradu.

Prošle je godine tijekom vikenda održavanja festivala više od 30 proizođača pekmeza, džemova i marmelada pretvorilo Dubrovnik u slatku i ljepljivu destinaciju. Svrha festivala je promicati i predstavljati najbolje što Hrvatska nudi, uključujući i visokokvalitetne proizvode iz lokalnog uzgoja.


Tagovi

Pekmez Džem Festival pekmeza Dubrovnik Nošnje Lokalni uzgoj


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs