Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeleni tjedan Berlin
  • 18.01.2019. 13:30

Hrvatska zemlja partner na berlinskom Zelenom tjednu 2020.

Biti zemlja partner Zelenog tjedna nije samo velika čast već i veliki izazov te prilika za naše poljoprivredne proizvođače, ali i Hrvatsku kao zemlju koja se strateški opredijelila za održivu, ekološki prihvatljivu poljoprivredu, izjavio je Tolušić.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 225
  • 40
  • 0

Hrvatska je i službeno postala zemlja partner na Zelenom tjednu 2020. godine. Naime, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potpisao je danas Sporazum o partnerstvu s berlinskim sajmom, jednim od najznačajnijih svjetskih sajmova poljoprivrede i prehrambene industrije - "Zeleni tjedan Berlin 2019“.

"Biti zemlja partner Zelenog tjedna nije samo velika čast već i veliki izazov te prilika za naše poljoprivredne proizvođače, ali i Hrvatsku kao zemlju koja se strateški opredijelila za održivu, ekološki prihvatljivu poljoprivredu", izjavio je Tolušić u Berlinu te dodao: "Potrudit ćemo se predstaviti ono najbolje što naša zemlja ima, ispričati našu priču i omogućiti našim poduzetnicima nova tržišta."

Osim prilike za sklapanje novih poslova i pronalaska novih tržišta za izlagače, Sajam, navodi se u priopćenju Ministarstva, ima i veliki politički značaj jer okuplja visoke predstavnike država svijeta i Europske unije.

"Sajam je svečano otvoren jučer, 17. siječnja 2019. godine, a nakon svečanosti otvaranja potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sastao se s bavarskom ministricom prehrane, poljoprivrede i šumarstva Michaele Kaniber. Drugog dana Sajma ministar Tolušić se susreo sa saveznom ministricom Njemačke za poljoprivredu i hranu Juliom Klöckner, koja je posjetila štand s hrvatskim izlagačima. Potom je održao bilateralni sastanak s ministrom regionalnog razvoja i zaštite potrošača Baden-Württemberga Peterom Haukomom s kojim je razgovarao o preventivnim mjerama koje se poduzimaju po pitanju afričke svinjske kuge kao i o mogućnostima suradnje na području vinarstva", navode u priopćenju. 

Finska je ovogodišnji partner Sajma, a na svom štandu je ugostila Trio sastanak na kojem su uz domaćina, ministra poljoprivrede Finske Jarija Leppaea bili i potpredsjednik Vlade RH i ministar Tolušić i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Rumunjske Petre Daea. Ministri su razgovarali o suradnji i smjernicama rada za vrijeme predsjedanja koje Hrvatska preuzima 1. siječnja 2020. godine, a trenutno predsjedavajuća je Rumunjska.

U popodnevnim satima danas, 18. siječnja 2019. godine ministar Tolušić s kolegama ministrima susrest će se s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel. Sajam se održava od 18. do 27. siječnja 2019. godine i okuplja 1.800 izlagača iz 170 država, a svake godine ga posjeti više od milijun posjetitelja. Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora organizirali su zajednički nastup hrvatskih tvrtki na Sajmu.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Zeleni tjedan Berlin Sajam Zemlja partner Hrvatska Tomislav Tolušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.