• Degustacija vina
  • 01.12.2016. 15:00

Hrvatska vina još jednom su osvojila Srbiju

Na 2. godišnjoj degustaciji hrvatskih vina u beogradskoj Crowne Plazi, srpskom se tržištu predstavilo 12 hrvatskih vinarija, a više od 200 vinskih stručnjaka, mahom distributeri, trgovci, ugostitelji i novinari, imalo je priliku kušati najbolja vina.

Foto: feravino.hr
  • 1.470
  • 146
  • 0

Na 2. godišnjoj degustaciji hrvatskih vina u beogradskoj Crowne Plazi, srpskom se tržištu predstavilo 12 hrvatskih vinarija.

Više od 200 vinskih stručnjaka, mahom distributeri, trgovci, ugostitelji i novinari, imalo je priliku kušati najbolja vina iz vinarija Zlatan Otok, Vina Matošević, Vina Belje, Iločki podrumi, Veralda, PP Orahovica, Erdutski vinogradi, Kronos, Feravino, Kutjevo, Dingač Skaramuča i Podrumi Kolar.

"Za vinsku zemlju je važna kontinuirana promocija na potencijalnim tržištima posebice onim tržištima u našoj neposrednoj blizini", ističe Igor Barbarić, tajnik Udruženja vinarstva HGK. Dodaje da HGK hrvatska vina u Srbiji promovira uz pomoć sredstava iz EU fondova. "Upravo projekt "Promocija hrvatskih vina na tržištu Srbije" koja se financira iz sredstva EU može dati rezultat većoj prepoznatljivosti brenda "Vina Croatia" i hrvatskih vina", kaže Barbarić i ističe da će se hrvatske vinarije već na početku sljedeće godine, kroz sredstva tzv. Vinske omotnice za promidžbu na trećim tržištima, na isti način predstaviti u Novom Sadu.

Degustacija hrvatskih vina u Srbiji

Također, u Beogradu se predstavlja ekskluzivno vino Zlatan Pošip AURUM, napravljeno u čast pokojnog Zlatana Plenkovića, koje gosti mogu kušati. "Naime, radi se o Pošipu 2015. iz Makarskog vinogorja sa 23 karatnim jestivim zlatom. Vino se neće moći kupiti nigdje osim u vinariji Zlatan otok u Sv. Nedjelji na Hvaru", rekao je Darko Janković iz vinarije Zlatan otok. Janković dodaje kako se zajedničkim promocijama može upoznati kupce na stranim tržištima i utjecati na izbor vina za daljnju prodaju.

Foto: feravino.hr


Izvori

Hrvatska gospodarska komora HGK


Tagovi

Vino Srbija Degustacija Vinarija Vinske omotnice


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.