Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Oranje
  • 22.07.2013.

Hrvatska reprezentacija na 60. Svjetskom natjecanju u oranju

Ovogodišnje jubilarno 60. Svjetsko natjecanje u oranju ukuplja natjecatelje iz 29 zemalja svijeta

  • 210
  • 10
  • 0

Hrvatska reprezentacija sudjeluje na 60. Svjetskom natjecanju u oranju koje se održava 19. i 20. srpnja 2013. godine na Olds College-u u Olds-u, Alberta, Kanada u organizaciji Udruge orača Kanade, Olds College-a i Svjetske oračke organizacije.

Ovogodišnje jubilarno Natjecanje okupilo je natjecatelje iz 29 zemalja svijeta koji se natječu u dvije kategorije: 27 predstavnika u kategoriji plugova ravnjaka i 30 u kategoriji plugova premetnjaka. Natjecanje je otvorio predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak.

60. Svjetskom natjecanju u oranju

Republiku Hrvatsku predstavljaju Ivan Spudić u kategoriji premetnjaka i Marijo Spudić u kategoriji ravnjaka, obojica iz Barilovića, Karlovac, pobjednici prošlogodišnjeg 10. Državnog natjecanja u oranju. Ove godine Ivan je zauzeo 24. mjesto u kategoriji premetnjaka, dok je Marijo natjecanje završio zauzevši 23. mjesto u kategoriji ravnjaka.

Svjetska oračka organizacija radi na očuvanju i poboljšanju vještine oranja, potiče razvoj i usvajanje novih tehnologija i znanja kako bi se ojačala suradnja u proizvodnji hrane i u svim segmentima poljoprivredne proizvodnje.

Prošlogodišnje 59. Svjetsko natjecanje u oranju održano je u rujnu u Biogradu na Moru na kojem se okupio do sada najveći broj reprezentacija iz 31 zemlje.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Hrvatska reprezentacija Natjecanje Oranje Kanada

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]