Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija
  • 13.12.2019. 12:00
  • Međimurska, Sveti Martin na Muri

Hrvatska poljoprivreda nakon 2020. - konferencija Ministarstva poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede organizira Dane poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, a teme dvodnevne konferencije su financiranje poljoprivrede i ruralnog razvoja do 2027., strateška vizija razvoja poljoprivrede i ribarstva te digitalizacija sustava.

Foto: Depositphotos/gustavofrazao
  • 802
  • 62
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede organizira Dane poljoprivrede, ribarstva i šumarstva 19. i 20. prosinca 2019. godine u Sv. Martinu na Muri. Teme dvodnevne konferencije su financiranje poljoprivrede i ruralnog razvoja do 2027., strateška vizija razvoja poljoprivrede i ribarstva te digitalizacija sustava.

"Na konferenciju su pozvani dionici u poljoprivredi, šumarstvu, ribarstvu i ruralnom prostoru, koji će raspravljati o budućnosti hrvatske poljoprivrede, zelenim tehnologijama i pametnim selima, a doznat će i odgovore na pitanja kako će digitalizacija državnih usluga pomoći poljoprivrednicima, kako zaštititi riblji fond i modernizirati ribarsku infrastrukturu te što su prioriteti hrvatskog predsjedanja EU u području poljoprivrede", stoji u najavi konferencije. 

Kako podsjećaju, prije godinu dana Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je proces izrade sveobuhvatne strategije poljoprivrede, prvenstveno s ciljem stvaranja podloge za zaustavljanje negativnih trendova u hrvatskoj poljoprivredi. Provedena je dubinska analiza stanja u poljoprivredi – analizirani su sektorski podaci  i ključni vanjski čimbenici koji utječu na poljoprivredu i ruralni prostor. U izradi su sudjelovali poljoprivrednici, ribari, sektorska udruženja, institucije, stručnjaci i predstavnici akademske zajednice.

"Strategijom ćemo stvoriti podlogu za smjer razvoja hrvatske poljoprivrede u narednom desetljeću u sinergiji sa strateškim i operativnim dokumentima koji do sada nisu postojali, s ciljem transformacije hrvatske poljoprivrede i boljeg života na selu. Strategija će biti podloga za programiranje Nacionalnog strateškog plana za Zajedničku poljoprivrednu politiku 2021.-2027., kojeg će Ministarstvo poljoprivrede izraditi po završetku pregovora o sljedećem programskom razdoblju na razini EU. Hrvatska od iduće godine predsjeda Europskom unijom.

Strateška vizija razvoja poljoprivrede RH nakon 2020.,

U agrarnoj politici bit će moderator svih važnih rasprava koje se tiču poljoprivrede, šumarstva, ruralnog razvoj. Prioritet hrvatskog predsjedanja bit će rasprava o reformskom paketu Zajedničke poljoprivredne politike koja doživljava strukturne promjene", zaključuje se u najavi konferencije koja će se održati u suradnji sa Svjetskom bankom.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Konferencija Strategija poljoprivrede Dani poljoprivrede Ribarstva i šumarstva


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]