Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Okrugli stol
  • 10.06.2014. 11:00

Hrvatska kao glavni izvoznik voća i povrća?

U organizaciji Poslovnog dnevnika sutra, 11. lipnja održat će se okrugli stol "Voće i povrće", na kojemu će se između ostalog govoriti o izvoznom potencijalu Hrvatske

Foto: sxc.hu
  • 318
  • 31
  • 0

Hrvatska bi, s obzirom na zemljopisni položaj i klimatske pogodnosti, mogla zadovoljiti gotovo ukupnu potražnju domaćeg tržišta. Spomenute zemljopisno-klimatske prednosti omogućuju Hrvatskoj da postane izvoznik mnogih voćnih i povrtnih vrsta.

Zeleno izvješće Ministarstva poljoprivrede koje se kalendarski referira na 2012. godini donosi najaktualnije podatke o proizvodnji povrća i voća unutar nacionalnih granica. Izvješće pokazuje kako je komercijalna proizvodnja povrća namijenjena lokalnom tržištu u posljednjih pet godina imala oscilacije. Oscilirala je i proizvodnja voća, naime u 2012. zabilježen je značajan pad proizvodnje u odnosu na 2011. Kako pojašnjavaju iz Ministarstva poljoprivrede u izvješću pad proizvodnje je posljedica elementarnih nepogoda, konkretno mraza i suše.

Kako bi raspravili o toj aktualnoj temi i stanju u voćarstvu i povrtlarstvu Poslovni dnevnik u srijedu, 11.lipnja 2014. s početkom u 9:30 u restoranu Bon Appetit u Zagrebu, organizira okrugli stol pod nazivom "Voće i povrće".

Koje teme će se obraditi na okrugom stolu?

Imamo li recept za povećanje proizvodnje voća i povrća, što je zapreka udruživanju u zadruge i proizvođačke organizacije, mogu li proizvođači uspjeti bez potpore države, što još možemo izvoziti, je li ostvarivo partnerstvo proizvođača i prehrambene industrije i slična pitanja samo su dio panel rasprave koja očekuje posjetitelje na okruglom stolu Voće i povrće.

Novinarka Poslovnog dnevnika Božica Babić će u suradnji s panelistima Zvonimirom Belićem i Antunom Plivelićem te ostalim stručnjacima iz sektora odgovoriti na aktualna pitanja i problematiku.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na okruglom stolu "Voće i povće" prijaviti se mogu ovdje.

Foto: sxc.hu


Tagovi

Okrugli stol Voće i povrće Zagreb Bon Appetit Poslovni dnevnik Izvoz Proizvodnja Božica Babić Zvonimir Belić Antun Plivelić


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dok željno iščekujemo početak još jednog proljetnog sajma u Gudovcu još malo fotografija iz arhive 😊
#gudovac2024