Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gourmet Hrvatska
  • 22.03.2019. 16:30
  • Vukovarsko-srijemska, Ilok

Gourmet Hrvatska - možemo postati svjetski prepoznatljiva gastronomska destinacija

Cilj projekta je povezivanje prehrambeno-prerađivačkog sektora sa sektorom turizma kako bi Hrvatska, u skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine postala prepoznatljiva gastronomska turistička destinacija te ušla u 20 vodećih turističkih destinacija u svijetu. 

Foto: Briefing komunikacije d.o.o.
  • 565
  • 39
  • 0

Završna konferencija pilot-projekta "Gourmet Hrvatska" financirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj održat će se u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. godine od 10 do 17 sati u svečanoj sali Princeps Principovac, Ilok. 

"Cilj projekta je povezivanje prehrambeno-prerađivačkog sektora sa sektorom turizma kako bi Hrvatska, u skladu sa Strategijom razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine postala prepoznatljiva gastronomska turistička destinacija te ušla u 20 vodećih turističkih destinacija u svijetu. 

Na konferenciji će se između ostalih prisutnima obratiti Krunoslav Karalić, pomoćnik ministra poljoprivrede, Zvonimir Novak, pomoćnik ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta i Frano Matušić, državni tajnik Ministarstva turizma. Također, na konferenciji će osječki chef Tomica Đukić, glavni kuhar Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji govoriti o lancima vrijednosti, odnosno usklađivanju eno-gastronomske ponude sa zahtjevima i potrebama tržišta, Rudolf Štefan iz Pelegrinija sudjelovat će u raspravi o smjernicama za razvoj obrazovanja u području gastronomije, dok će Lucija Bilandžić iz Akademije gastronomije, project manager Chef's stagea sudjelovati u raspravi o promociji hrvatske gastronomije. Konferencija završava predstavljanjem Iločkih podruma - pilot destinacije kroz vinski turizam", stoji u najavi konferencije. 

Kako dodaju, tijekom 18 mjeseci provedbe Projekta analizirano je sadašnje stanje gastronomske ponude u Hrvatskoj, napravljen je Strateški okvir i smjernice za razvoj gastronomskih/gourmet destinacija i proizvoda te su kreirane smjernice za razvoj brenda sadašnjih i budućih gastronomskih destinacija. Također, u suradnji s dionicima na lokalnoj i nacionalnoj razini definiran je Akcijski plan za razvoj gastronomije u Hrvatskoj.

"Kroz zajedničku suradnju brojnih stručnjaka u području turizma te eno-gastronomske ponude, zaključeno je da Hrvatska u idućih nekoliko godina treba pojačano poraditi na uspostavi kvalitetnog institucionalnog, zakonodavnog i strateškog okvira, stvaranju destinacijskih gastronomskih iskustava i jačanju međunarodne prepoznatljivosti kako bi postigla cilj da postane svjetski prepoznatljiva gastronomska destinacija", naglašavaju organizatori. 

Naručitelj projekta je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, dok su ostali dionici Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora te Hrvatska turistička zajednica koja je i ujedno i glavni partner događanja. Konferencija je namijenjena poduzetnicima, obrtnicima, ugostiteljima, turističkim djelatnicima, vlasnicima OPG-ova i drugima. Projekt su proveli WYG Savjetovanje, Institut za turizam i Institut za međunarodne odnose u suradnji s velikim brojem partnera na lokalnoj i nacionalnoj razini.


Tagovi

Gourmet Hrvatska Konferencija Gastronomija Turizam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]