Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed za klimu
  • 19.09.2019. 18:00

Globalni prosvjed za klimu u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu

Prosvjed je dio globalnog štrajka koji uključuje više od 3.000 prosvjeda u 100 zemalja svijeta.

Foto: Udruga Prijatelji životinja
  • 278
  • 22
  • 0

Globalni prosvjed za klimu u organizaciji Inicijative mladih "Fridays For Future Croatia”, održat će se u petak 20. rujna u 18 sati na Europskom trgu u Zagrebu, odakle će se ići na Markov trg, a podršku su im dali Zelena akcija, Greenpeace, Prijatelji životinja i druge udruge.

Prosvjed je dio globalnog štrajka koji uključuje više od 3.000 prosvjeda u 100 zemalja svijeta. Osim u Zagrebu, u Hrvatskoj će se prosvjedi održati i u Osijeku, Rijeci i Splitu. Cilj prosvjeda je podignuti svijest javnosti o problemu globalne klimatske krize, koja već sada predstavlja veliku opasnost, te pozvati nadležne da odmah počnu djelovati.

"Proizvodnja hrane životinjskog podrijetla za zadovoljavanje želja rastuće populacije ostavlja dramatične posljedice na prirodu i okoliš. Uzgoj životinja za mesnu, mliječnu i industriju jaja među glavnim je uzročnicima klimatskih promjena. Uzgoj životinja jedan je od glavnih razloga krčenja Amazonske prašume. Masovan uzgoj životinja razlog je i 50 % zagađenja vode u Europi te je izravno povezan i s gladi u svijetu.

Veganskom prehranom u samo godinu dana možemo sačuvati otprilike 1000 m2 šume, uštedjeti 6500 kg žitarica i 1 500 000 litara vode te spasiti više od 200 životinja. Krajnje je vrijeme da počnemo savjesno živjeti vodeći brigu o prirodi koja nas okružuje, drugim bićima i budućim generacijama", navode iz Udruge Prijatelji životinja. 


Tagovi

Globalni prosvjed za klimu Prosvjed Klima


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]