Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Okusi Hrvatsku
  • 31.08.2022. 16:30
  • Splitsko-dalmatinska, Baška Voda

Gastro sajam u Baškoj Vodi okupio je brojne izlagače, a još više strane goste

Četrdesetak izlagača iz cijele Hrvatske i ove je godine, drugi put po redu, sudjelovalo na gastro sajmu u Baškoj Vodi nudeći razne gastronomske delicije i rukotvorine što je naišlo na zanimanje velikog broja stranih gostiju

Foto: LAG Adrion
  • 249
  • 62
  • 0

Općina Baška Voda i LAG Adrion u suradnji s turističkom zajednicom Baška Voda i Turističko-športskom lukom Baška Voda organizirala je drugi dio 10. sajma "Okusi Hrvatsku". Dvodnevnu gastro feštu promenadnim koncertom otvorila je općinska limena glazba, a u luci u Baškoj Vodi osim izlagača okupio se i veliki broj stranih gostiju koji su uživali u zalogajima domaće kužine. Upravo je gastronomska ponuda i druženje s lokalnim izlagačima ono što turisti naviše pamte kada posjete neku destinaciju. 

Na sajmu je sudjelovalo 40 izlagača iz raznih krajeva Hrvatske. Tako smo mogli vidjeti predstavnike iz Zagreba, Osijeka, Metkovića i s područja Splitsko-dalmatinske županije čija je brojnost iz godine u godinu sve veća. Posjetitelji sajma imali su priliku degustirati proizvode poput meda, raznog voća i povrća, soparnika, domaćih kolača iz Slavonije i Dalmacije, pršut i ostale suhomesnate proizvode, maslinovo ulje, vino, sir, likere, uštipke, fritule, ali i vidjeti razne rukotvorine. 

Proizvodi privlačni turistima

Kroz proteklih 10 godina održavanja na sajmu je sudjelovalo nekoliko stotina izlagača koji su tisućama posjetitelja predstavili najbolje od svojih proizvoda. Većina njih svoje delicije htjela je, a bome i uspjela, popularizirati kod stranih gostiju, jer danas turistima nije dovoljno samo razgledavanje gradova i atrakcije koje im se nude na ulicama i trgovima. Oni žele, slažu se izlagači baškovodskog sajma, vratiti se kući s uvidom u život lokalnog stanovništva i iskustvom druženja s njima, a bolje za to nema nego kroz gastronomiju. Tek onda te gradove ili mjesta njihovog odmora možete doživjeti svim osjetilima.

Sajam se održava drugi puta u ovoj godini 

Sajam Okusi Hrvatsku u Baškoj Vodi kao jedan od najvećih sajmova u Splitsko-dalmatinskoj županiji pomogao je izlagačima da se tijekom godina održavanja sajma povežu i s ugostiteljskim objektima te svoje proizvode sada prodaju i na širem tržištu.

Na koncu svečanosti jela i pića, nazočne su zabavljali grupa Specijalci i Mario Roso.


Fotoprilog


Tagovi

Okusi Hrvatsku Sajam Baška Voda Domaći proizvodi


Autor

Mladen Nejašmić

Više [+]

Novinar mnogih domaćih tiskovina i internetskih portala. Obrađuje razne teme ruralnog dijela života Dalmacije - kako priobalja tako i Zagore.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]