Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zagrebački Velesajam
  • 03.12.2015. 08:20

Gastro remek-djela na sajmu u Zagrebu!

Ovaj međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija, posjetiteljima nosi brojne zanimljivosti!

  • 305
  • 12
  • 0

Poslovna godina na Zagrebačkom velesajmu već tradicionalno počinje u veljači, kada se od 17. do 21. veljače 2016. godine održava HOTEL&GASTROTEH, 8. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko ugostiteljske opreme, hrane, pića i gastronomskih inovacija.

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu, stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.

Većina emitivnih turističkih zemalja prepoznaje Hrvatsku kao vrlo poželjnu destinaciju, stoga je gradnja i opremanje novih hotela, ugostiteljskih objekata, kao i osuvremenjivanje postojećih turističkih kapaciteta, uz promicanje prepoznatljive gastronomije, jedna od strateških razvojnih odrednica hrvatskog turizma.

Izložbeni dio sajmova, kao i svake godine, prati bogat program. Svakodnevno će se pripremati i degustirati autohtona jela hrvatskih regija (autohtoni proizvodi, eko hrana, vino, rakija, kolači, pršut, sir, med, voće, kava i ostale delicije).

Posjetitelje očekuju brojne atrakcije:

  • natjecanje kuhara, barmena, barista
  • interaktivne kulinarske radionice
  • gastro prezentacije i degustacije za posjetitelje
  • savjetovanja, seminari, okrugli stolovi, stručne radionice

Najbolji hrvatski kuhari na tradicionalnom kulinarskom natjecanju CRO TOP 10 stvarat će mala kulinarska remek-djela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije natjecanja.

Nastavlja se i s projektom Burza hrvatskih vina, kojoj je cilj na jednom mjestu ponuditi najbolja hrvatska vina hotelijerima, trgovcima, distributerima, kao i drugim potencijalnim kupcima. Kuharevo vino naziv je projekta u kojem će poznati hrvatski kuhari i vinari prezentirati sljubljivanje kulinarskih specijaliteta i vina. Opojni mirisi i neodoljivi okusi uz vrhunsku kapljicu i dobro društvo, sastavni su dio sajma Hotel&Gastroteh.

Edukativne radionice

Na edukativnim radionicama posjetitelji će imati priliku usvojiti mnoga kulinarska znanja, a za nabavku namirnica pobrinut će se hrvatski OPG-ovi s ponudom eko proizvoda.

Sajam se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Grada Zagreba. U istom terminu održava se Zagrebački sajam nautike. Više o sajmu saznajte na linku Hotel&Gastroteh sajam 2016.


Tagovi

Zagrebački velesajam Sajam gastronomije Hrvatski turizam HoReCa OPG Proizvođači Eko proizvodi Eko sajam Hotel&Gastroteh Ugostiteljska oprema Sajam ugostiteljstva Hrvatski kuhari Autohtona jela