Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ZEZ
  • 06.04.2022. 09:00

Fosilna su goriva sve skuplja, alternativa je agrobiomasa?

Agrobiomasa se može koristiti za proizvodnju energije, novih prehrambenih proizvoda, materijala pa čak i u industriji lijekova, istaknula je voditeljica AgroBioHeat projekta Lucija Nađ.

Foto: Lucija Bencarić
  • 1.168
  • 290
  • 1

Zelena energetska zadruga (ZEZ) vas poziva na treći online susret "Donošenje vrijednosti agrobiomasi" koji će se održati u dva navrata 20. travnja i 11. svibnja ove godine.

U fokusu ovogodišnjeg događaja je pružanje prilika za ostvarivanje poslovnih suradnji gospodarstvenika u području agrobiomase iz cijele Europe.

"Zbog sve češćih poskupljenja i ograničenjima fosilnih goriva smatramo da će sve više građana tražiti alternativna rješenja u obnovljivim izvorima energije. Agrobiomasa se može koristiti za proizvodnju energije, novih prehrambenih proizvoda, materijala pa čak i u industriji lijekova", istaknula je voditeljica AgroBioHeat projekta Lucija Nađ.

No, kako kaže, manjak inovacija u tehnologijama, razvoja novih proizvodnih procesa i opreme, jedan je od razloga zbog kojeg se njezin potencijal ne iskorištava u potpunosti.

"U nekim slučajevima tehnologije i postoje, no njihovo prihvaćanje na tržištu je otežano zbog izostanka vrijednosnog lanca i manjka znanja o dostupnim tehnologijama", pojasnila je dodavši da iz tog razloga ovakvim susretima žele povezati kompatibilne dionike i potaknuti unapređenja u korištenju agrobiomase.

Pronalazak potencijalnih partnera

Svi zainteresirani sudionici imat će priliku 20. travnja od 10 do 12 sati priključiti se online predavanju “Donošenje vrijednosti agrobiomasi” koje će se fokusirati na primjenu poljoprivredne biomase u kućanstvima te tržišno spremnih rješenja za njezino korištenje za grijanje.

Virtualni susret koji aktivno uključuje sudionike iz poljoprivrede i prehrambene industrije kako bi upoznali potencijalne partnere održat će se 11. svibnja u periodu od 9 do 19 h. Naime, ondje će sudionici moći na brz i jednostavan način, tijekom 20-minutnih razgovora pronaći poslovnog partnera putem online platforme.

Sudjelovanje je besplatno

Dakle, napominju, ovaj susret se bavi upravo izazovom i gospodarstvenicima s području biomase iz različitih dijelova Europe, a želi omogućiti međusobno povezivanje, kako bi prezentirali svoje tehnološke ili materijalne potrebe, ili ako imaju viška biomase, našli partnere koji će im pomoći da je iskoriste.

Kako se prijaviti?

"Održivim upravljanjem poljoprivrednim ostacima, agrobiomasa može postati faktor razvoja hrvatskih lokalnih energetskih zajednica i doprinijeti smanjenju potreba za uvozom energetskih resursa", poručila je Nađ. Dodala je da ovim događajem ZEZ želi doprinijeti dijalogu o korištenju njenog potencijala u Hrvatskoj, posebno u kontekstu postizanja nacionalnih ciljeva smanjenja ugljičnih emisija.

Inače, službeni jezik događaja je engleski, a sudjelovanje za sve sudionike je besplatno.

Više informacija kao i prijavu na događaj možete pronaći ovdje.

Smjernice za uspješno sudjelovanje i komunikaciju na događajima možete pogledati u dokumentu ispod teksta, a za više informacija javite se na jedan od niže navedenih kontakata.


Dokumenti


Tagovi

Agrobiomasa ZEZ Zelena energetska zadruga Online događaj Grijanje Lucija Nađ


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Zelena energetska zadruga

Bukovačka 110, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 2090 404, e-mail: contact@zez.coop web: https://www.zez.coop/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije