Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival soli
  • 20.08.2022. 16:30
  • Dubrovačko-neretvanska, Ston

Festival soli traje mjesec dana i idealna je prilika za posjet Pelješcu

Od subote, 20. kolovoza, pa sve do 20. rujna traje jedan od najukusnijih festivala na tom poluotoku

Foto: Arhiva TZ općine Ston
  • 308
  • 58
  • 0

Od prošlog ljeta Festival soli se iz Stona proširio na čitav poluotok. Ovo je njegovo šesto izdanje, svake je godine sve bogatiji, interaktivan je, multimedijalan, zabavan i ukusan.

Jedna je od najatraktivnijih manifestacija u Dalmaciji i sjajan uvod u najljepši dio ljeta kada na pelješkim plažama popuste gužve, a more je idealno za kupanje.

Od 20. kolovoza do 20. rujna Pelješčani i njihovi gosti i ove će godine uživati u lokalnim specijalitetima i nadaleko poznatim vinima po festivalskim cijenama. Uključeno je četrdesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova i školjkara na poluotoku, kreirana su i dva festivalska jelovnika po cijenama od 150 i 230 kuna, dok vinarije nude neke etikete vina povoljnije i do 20 posto.

Najveća zabava u Stonu

Središte festivala je u Stonu, poznatom po najduljim zidinama nakon Kineskog zida, najfinijim kamenicama i Stonskoj solani koja u 14. stoljeću za Dubrovačku Republiku imala izniman strateški i gospodarski značaj, a danas je jedna od najvećih turističkih atrakcija na Jadranu u kojoj se način proizvodnje nije promijenio svih sedam stoljeća.

Radnici solane u Stonu

Obilasci solane i berba cvijeta soli organiziraju se u sklopu Festivala soli koji i ove godine ima bogat program. Tako vas u Stonu očekuju fotografske i likovne izložbe, Art Park radionica za djecu, koncerti, odlična zabava i vrhunski eno-gastro doživljaji, a od 24. do 28. kolovoza i tradicionalna Eko placa s eko proizvođačima iz čitave Hrvatske.

Na festival Pelješkim mostom

Festival soli, kao multimedijalni događaj, zadržava svoj tradicionalni termin tijekom kolovoza i rujna što predstavlja i početak posezone u stonskom kraju, s naglašenim ciljem privlačenja što više posjetitelja kako domaćih, tako i inozemnih", ističe Fani Slade, direktorica TZ općine Ston. Kako dodaje, u skladu s održivim turističkim razvojem, on afirmira postojeće kapacitete, komparativne prednosti ovog područja i tradicionalne proizvode, ne ugrožavajući okoliš i skrećući pozornost na bogatstvo nasljeđa, kako gospodarskog tako i kulturnog, naglašavajući partnerstvo dionika lokalne uprave, turizma, malih proizvođača, lokalnog stanovništva i posjetitelja.

Čeka vas bogata gastornomska ponuda

Festival soli ujedno je i posljednji od tri ljetna festivala u organizaciji sve četiri turističke zajednice na poluotoku i idealna prilika da ulovite još malo ljeta i naravno na jug Dalmacije doputujete najnovijom atrakcijom - Pelješkim mostom.


Tagovi

Festival soli Eko placa Ston Pelješac


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.