Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival sira
  • 10.05.2016. 12:30

Festival sira u Drnišu!

HGK za područja posebne državne skrbi Knin poziva vas na Festival sira koji će se održati 24.06.2016. godine u Drnišu.

Foto: Festival sira Savičenta Istra/Facebook
  • 626
  • 28
  • 0

Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin organizira sedmi put zaredom Festival sira - Drniš 2016. koji će se održavati 24. lipnja 2016. godine na gradskom trgu Poljana u Drnišu, s početkom u 17.00 sati.

Cilj ove manifestacije kojoj stručni obol daje i suradnja s Agronomskim fakultetom iz Zagreba je promovirati sirarsku proizvodnju te poticati stvaranje brendova autohtonih i tradicijskih sireva. Osim sireva, na Festivalu će svoje proizvode predstaviti i proizvođači ostalih poljoprivrednih proizvoda (pršut, med, vino, ulje itd), ali i suvenira.

Festival ima i prodajni karakter za subjekte registrirane u skladu s odgovarajućim propisima, a za izlagače će biti postavljena suvremena oprema koja odgovara svim zdravstvenim i sanitarnim standardima za prodaju hrane na otvorenom. Sastavni dio ove manifestacije bit će i ocjenjivanje sireva te prigodni kulturno-umjetnički program. Očekuje se sudjelovanje više od 50 izlagača iz Hrvatske, te posjet predstavnika Vlade, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, hrvatskih županija i drugih institucija.

Sudjelovanje 200 izlagača

Obzirom na kompleksnost provedbe ocjenjivanja sireva i nemogućnosti direktne usporedbe autohtonih sireva iz različitih krajeva Hrvatske, ocjenjivanje će se provesti samo za sireve iz Ličko-senjske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije. Sudionici iz ostalih županija mogu sudjelovati na prodajno-izložbenom dijelu manifestacije. Nastup izlagača se ne naplaćuje. Inače, na dosad održanim Festivalima sira u Drnišu sudjelovalo je oko 200 izlagača iz svih krajeva Hrvatske, te iz BiH, uz zabilježen posjet oko 20 tisuća posjetitelja.

Prijave do 16. svibnja!

Tvrtke zainteresirane za sudjelovanje prijaviti se mogu organizatoru do 16. svibnja putem priloženog prijavnog obrasca ispod teksta. Za više informacija kontaktirajte Ured HGK za područja posebne državne skrbi, Ulica kralja Zvonimira 36, 22300 Knin; tel: 022/664-540 (546); e-adresa knin@hgk.hr.

Foto: Festival sira Savičenta Istra/Facebook


Dokumenti


Tagovi

Festival sira HGK Proizvodnja sira Drniš Knin Ocjenjivanje


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/