• Festival bilja
  • 10.03.2015. 11:35

Festival samoniklog bilja u Kršanu

Kršan će i ovog proljeća postati središte biljnog svijeta. Festival samoniklog bilja održava se baš tamo od 25. do 26. travnja. po šesti put!

  • 240
  • 19
  • 0

Kroz zanimljiva predavanja i radionice posjetitelji će se po šesti put moći upoznati s namjenom i načinom upotrebe samoniklih biljaka u gastronomiji i fitoterapiji. Različiti edukativni i stručni programi pružit će vam nova saznanja o kulinarskoj upotrebi jestivog samoniklog bilja, njegovoj hranjivoj vrijednosti i ljekovitim svojstvima, a dijelić svega prenijet će se i na prigodan gastronomski stol s pravim istarskim delicijama, sve uz domaće vino i glazbene sadržaje.

Na štandovima udruga koje propagiraju zdrav život moći će se kušati pohana bazga, namazi od maslačka, kadulje i mente, razne maneštre i druga jela.

Sudionici na Festivalu su ugostitelji, izlagači koji se bave proizvodnjom i prodajom pripravaka od samoniklog bilja u gastronomiji i farmaceutici, predavači iz područja gastronomije, nutricionizma, fitoaromaterapije i botanike, građani iznajmljivači, djeca osnovnih i srednjih škola te hobisti.

Bit će dostupni pripravci od samoniklog bilja u gastronomiji i farmaceutici, mogućnost posjete predavanjima i radionicama, a posebno će biti zastupljeni gastronomija, nutricionizam i fitoaromaterapija.


Tagovi

Festival samoniklog bilja Kršan Fitoterapija Radionice Gastronomija Pripravci Istarske delicije


Autorica

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi