Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Samoniklo bilje
  • 21.04.2016. 18:30

Festival samoniklog bilja po sedmi put u Kršanu!

U subotu, 23. i nedjelju, 24. travnja na sportsko-rekreacijskom centru Pristav, Kršan će po sedmi put biti domaćin Festivala samoniklog bilja.

Foto: Na Okić
  • 404
  • 21
  • 0

Kršan je ove godine po sedmi put domaćin festivala samoniklog bilja. U subotu, 23. i nedjelju, 24. travnja na sportsko-rekreacijskom centru Pristav u vremenu od 11 do 19 sati kroz različita stručna predavanja, panel diskusija na temu Financiranje projekata iz EU fondova i radionice posjetitelji će imati prilike upoznati svijet samoniklog i ljekovitog bilja.

Svečano otvorenje zakazano je za subotu, 23. travnja u 11 sati, a ovogodišnji Festival održava se pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Otkrivanje blagodati bilja

Brojni izlagači i ove će godine otkriti blagodati bilja u gastronomiji, fitoterapiji, kozmetici i liječenju, a voditelji više radionica upoznat će polaznike kako brati bilje na kršanskim livadama, kako ga koristiti i kao npr. priručni glazbeni instrument, kako ga sljubiti s čokoladom, a kako se u prirodi može i razonoditi. Ove godine organiziran je i edukativni nedjeljni izlet na Plominsku goru.

Šumski kuhar Antun Rudan, travar Franko Zgrablić, nutricionist i fitoterapeut Ivan Lesinger, botaničar Slavko Brana, samo su neki od predavača kojima je bilje davno ušlo pod kožu.

Organizatori Festivala i ove su godine Općina Kršan, TZ Općine Kršan i Poljoprivredna zadruga Ćepić polje, a suorganizator Upravni odjel za poljoprivredu Istarske županije koja je ujedno i pokrovitelj događanja. Partner Festivala je Turistička zajednica Grada Metkovića.

Kršanska biljna priča do sada je privukla više od 20.000 posjetitelja iz raznih dijelova Hrvatske, ali i iz Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine.

Foto: Na Okić


Dokumenti


Tagovi

Kršan Samoniklo bilje Antun Rudan Franko Zgrablić Ivan Lesinger Slavko Brana


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.