Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival
  • 13.05.2014. 14:00

Festival mora i pomorske tradicije Fiumare 2014.

Radionice pomorskih i ribarskih vještina, promocija starih običaja uz bogatu gastro ponudu autohtonih jela i vina obilježit će ovogodišnji Fiumare u Rijeci

  • 160
  • 13
  • 0

Treći Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije Fiumare, od 28. svibnja do 4. lipnja 2014., oživjet će pomorsku baštinu kvarnerskoga kraja, povezujući pomorsku i trgovačku tradiciju s današanjim vremenom, kroz niz zbivanja u središtu grada Rijeke.

Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije postaje svojevrsni vremeplov na autentičnim lokacijama Delte - Mrtvog kanala i Verdijeve ulice - spojnice s tržnicom i lukom. Tradicijske drvene barke na jedra usidrene u Mrtvom kanalu, trgovci i obrtnici u nošnjama iz svih krajeva Kvarnera, interaktivne radionice pomorskih i ribarskih vještina, brodomodelarske radionice i promocija starih običaja, fotografija i slika, sve do pjesama i plesova, gastronomske ponude autohtonih jela i vina, organiziranog razgleda kazališta i povijesnih lokacija užeg središta grada te regate tradicijskih barki na jedra. Tijekom festivala dočarat će se ozračje vremena u kojem je ovo područje bilo mjesto intenzivnog trgovačkog prometa, uz sudjelovanje predstavnika otočnih, primorskih i kopnenih gradova i općina.

Istodobno, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Rijeke održava se 1. Festival mediteranske pomorske baštine (FMMH), na kojem se uz promociju pomorske baštine Kvarnera želi predstaviti i pomorska baštinu mediteranskih zemalja i regija. Kao uvertira u ova dva festivala, 27. svibnja na riječkom Korzu održat će se gastronomski dani trešanja i srdela pod nazivom "Srdela je in".


Tagovi

Fiumare Festival mora Stari običaji Autohtona jela Vino Gastro ponuda Dani trešanja i srdela Srdela je in


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.