Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija, Šupljak 2014
  • 25.07.2014. 08:30

Festival bijelog luka

Mještani Šupljaka prošle su godine osnovali Udruženje proizvođača bijelog luka kako bi zaštitili svoju proizvodnju te brandirali bijeli luk ovog kraja!

Foto: freedigitalphotos.net
  • 151
  • 15
  • 0

U organizaciji mjesne zajednice Šupljak, 04. kolovoza 2014. godine, u ovom će se mjestu pored Subotice, na obali Ludoškog jezera održati još jedan Festival bijelog luka.

Stanovnici ovog kraja tradicionalno se bave proizvodnjom ove povrtlarske kulture, a većini njih ona je i osnovni izvor prihoda. Festival tako proizvođačima pruža priliku da se predstave kupcima i razmjene iskustva, ali i u jednoj neformalnoj i opuštenoj atmosferi privuku potencijalne poslovne partnere obzirom da im je cilj kontinuirano unapređenje proizvodnje.

Kao problem ističu borbu s kineskom konkurencijom, čiji se luk može naći u svim trgovinama, ali i s prekupcima. Ipak, potrošači sve više cijene domaću proizvodnju pa se po tom pitanju situacija polako popravlja. A kako bi kupci bili sigurni da kupuju domaći i kvalitetan proizvod, mještani Šupljaka prošle su godine osnovali Udruženje proizvođača bijelog luka sa ciljem brandiranja ove povrtlarske kulture proizvedene u njihovom kraju.

Jedna od zanimljivosti festivala je darivanje posjetitelja vijencima bijelog luka, kao znak zahvalnosti na posjeti i interesu. Da festival poprima sve veći značaj potvrđuje i činjenica da je posjetitelja svake godine sve više, a prošle godine su ga posjetili i zainteresirani Mađari.

Osim izložbe luka, za posjetitelje festivala svake godine se priprema i bogat kulturno-zabavni program, ali i sportska natjecanja kako bi svatko pronašao nešto za sebe.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Festival bijelog luka Šipljak Subotica Ludoško jezero Unapređenje proizvodnje Udruženje proizvođača bijelog luka Domaća proizvodnja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić