Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska radionica
  • 10.12.2013. 11:00

Fešta od vina

Na dalmatinskoj Fešti od vina saznajte više o sljubljivanju autohtonih jela i vina

  • 267
  • 21
  • 0

U periodu od 28. do 30. siječnja 2014. godine, u hotelima Royal i More u Dubrovniku, održavat će se vinske radionice pod nazivom Fešta od vina.

Na radionici će biti riječi o sljubljivanju autohtonih jela i vina - čokoladnih delicija i općenito slatkiša. Ideja o radionici nastala je na inicijativu HGK, HOK, Turističkih zajednica, Gradskih i Županijskih upravnih odjela, kao i Udruge vinara.

Poseban naglasak će se staviti na bijela vina hrvatskog juga s akcentiranjem na grk.

Za one koji ne znaju, grk je autohtona hrvatska sorta grožđa koja se koristi za proizvodnju istoimenog bijelog vina. Uzgaja se pretežito i gotovo isključivo na području Lumbarde - Korčula.

Tlo pogodno za uzgoj grka je pjeskovitog karaktera. Loza grka, kao jednospolna sorta, redovito se sadi u kombinaciji sa sortom plavcem malim radi oprašivanja.

Vino grk prepoznatljivo je po svojoj zlatnoj boji s primjesom zelene, suhog je karaktera, a udio alkohola uglavnom je ispod 14%. Vino se poslužuje pri temperaturi od 12 °C i idealno se sljubljuje s ribom, plodovima mora, piletinom, salatom i hladnim predjelima. Također se može piti i kao aperitiv.

Više informacija o radionici možete saznati na: www.tzdubrovnik.hr

Photo: enogastrobrutal.com


Tagovi

Fešta od vina Dubrovnik GRK Lumbarda Royal More Vinarstvo Vino HGK HOK

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]