Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro manifestacija
  • 20.06.2015. 17:10

Fešta od tune!

Fešta od tune održava se 27. lipnja 2015. u čast tunolova, aktivnosti po kojoj je Jadranovo stoljećima bilo poznato.

  • 188
  • 13
  • 0

Fešta od tune je jedan od najljepših gastro podsjetnika na nekadašnju bogatu tradiciju tunolova u Jadranovu, koje je po tome bilo nadaleko poznato, a održava se i ove godine, 27. lipnja 2015. Ukusni specijaliteti od svježe tune, pripremljeni na razne načine, začinjeni su dobrim društvom, veselom glazbom i opuštenom atmosferom. Dodamo li k tome i mirise, boje i zvukove prekrasne prirode u malom primorskom mjestu, zabava je zajamčena.

Organizator Fešte od tune u Jadranovu je Ekskluziva d.o.o., a pokrovitelj Turistička zajednica Grada Crikvenice. Manifestacija je osmišljena sa željom da se podsjeti na nekadašnju tradiciju tunolova u Jadranovu. Započinje tako da se velika tuna čisti pred posjetiteljima, a zatim se pripremaju i nude razni specijaliteti od tune (salate, namazi, brodet, tuna na roštilju), što uz maštovitu ribarsku dekoraciju prostora i glazbu jamči dobru zabavu i lijep ugođaj u malom primorskom mjestu.

Najveći dio stanovnika Jadranova, znanog i kao Sveti Jakov, u prošlosti je živio od ribolova.Najslavnija aktivnost bila je izlov tune, stara djelatnost crikveničkog priobalja. Zanimljivo je da je upravo u Jadranovu danas ostala sačuvana jedina tunera na području Grada Crikvenice. Tridesetih godina 20. stoljeća počinju pristizati prvi gosti te je od tada mjesto postalo turistička destinacija s velikim brojem stalnih gostiju.


Tagovi

Fešta od tune Tunolov Jadranovo Tradicija ribolova Tunera


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.